kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Büyükelçi kızının öldüğünü bilmiyor
Pakistan Büyükelçimiz Bozkurt Aran, eşinin öldüğünü biliyor ancak kızı İrem'in öldüğü Aran'a söylenmedi

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Bozkurt Aran (52), İslamabad-Lahor'da önceki gün geçirdiği trafik kazasında eşi Şenay (51) ve büyük kızı İrem'i (21) kaybetti. Eşinin ölümünden haberdar olan Bozkurt Aran'a kızının öldüğü ise söylenemedi. Aran'ın kazada ağır yaralanan küçük kızı Zeynep'in (17) de durumunun ağır olduğu bildirildi. Zeynep Aran'ın beyin travması geçirdiği ve bilincinin kapalı olduğu belirtildi. Koma hali devam eden Zeynep Aran'ın vücudunda da yaralar bulunduğu ve iç kanaması olduğu öğrenildi. Dün Bayındır Hastanesi'nden bir beyin cerrahı, bir anestezi uzmanı ve bir hemşireyle birlikte bir ambulans uçak da Lahor'a gitti.

Akrabaları gidiyor
Pakistan Büyükelçiliğimizin yetkilileri, Büyükelçi Aran'ın kız kardeşiyle yakın akrabalarından bir grubun bugün Pakistan'a gideceğini bildirdi. Bozkurt Aran'a kızının öldüğü haberini kız kardeşinin vermesi ve ardından cenazelerin Ankara'ya getirilmesi bekleniyor.

Babaları Bozkurt Aran'la birlikte kaza geçiren İrem ve Zeynep Aran'ın aslında Ankara'da anneanneleriyle birlikte yaşadıkları öğrenildi. Yaşamını kaybeden İrem Baran'ın özel bir şirkette çalıştığı, koma hali süren Zeynep Baran'ın ise Bilkent Üniversitesi'nde okuduğu belirtildi.

İrem ve Zeynep'in tatillerini geçirmek için anne-babalarının yanına İslamabad'a gittikleri ve 2 gün sonra tüm ailenin Ankara'ya dönmeyi planladığı açıklandı. Geçen yıl İslamabad'daki görevine atanan Büyükelçi Bozkurt Aran'ın, Pakistan Meclis Genel Sekreteri'nin Ankara'ya yapacağı ziyaret sırasında kendisine eşlik etmek üzere Başkent'e gelmeyi planladığı belirtildi.

Dışişleri'ni yasa boğan acı olay önceki gün (Salı günü) Büyükelçi Bozkurt Aran'ın ailesiyle birlikte Pencap Eyaletindeki İslamabad-Lahor karayolunda yol alırken meydana geldi. Büyükelçi ve ailesini taşıyan Toyota Land Cruiser marka makam otomobili yaklaşık 120 kilometre süratle giderken rotunun kırılması üzerine kontrolden çıktı ve takla attı. Otomobilin yol kenarında bulunan duvara çarptığı ve bu çarpışmanın kazanın şiddetini artırdığı belirtildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır