kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

İhracatçı Baba'ya çıkıyor
Türkİye İhracatçılar Meclisi (TİM) heyeti, ihracatçıların dertleri ve ekonominin sorunlarını anlatmak üzere bugün Cumharbaşkanı Süleyman Demirel'e çıkıyor. Kabulde, TİM tarafından hazırlanan 'İhracat Özelinde Ekonomik Sorunların Çözümüne Yönelik Öneriler' başlıklı bir rapor da Cumhurbaşkanı'na sunulacak. Oğuz, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gündeminin çok uzun süredir siyasete endekslendiğini, ekonomiye ve dış ticarete ilişkin sorunlara yönelik önlem arayışlarının da gündemden düştüğünü belirtti. Bu şekilde, Asya ve Rusya krizinin etkilerinin daha da derinleştiğini ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün zayıfladığını kaydeden Oğuz, "İhracatçılarımız başta finans kaynaklı olmak üzere sorunların etkisiyle ricat politikasına yöneldi" dedi.

THY'de anlaşma sağlandı
Hava-İş ile kamu işveren sendikası TÜHİS arasında, THY'de çalışan 8 bin işçi adına sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde son anda uzlaşma sağlandı. Varılan uzlaşma ile işçi ücretlerine birinci altı ay yüzde 35 ve seyyanen 28 milyon lira, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için ise gerçekleşen enflasyon ve brüt ücretin yüzde 5'i kadar zam yapılacak. Sendikalı işçilerin yıllık izinleri 25 günden 30 güne çıkarılırken, sendika üyesi olmayan işçilerin geriye dönük olarak toplu iş sözleşmesi haklarından yararlanmaması kararlaştırıldı. Uzlaşma ile 17 değişik iş grubunda çalışan işçilerin taban ücreti birinci altı ay net çıplak 94 milyon liradan, 160 milyon liraya yükseldi.

Esnaf Bankası kuruluyor
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Merkez Birliği Başkanı Suat Yalkın, Esnaf Bankası kurma hazırlığı yaptıklarını, bu bankayı da Halk Bankası ile ortak kurma arzusunda olduklarını söyledi. Yalkın, Esnaf Bankası kurulması konusunda Halk Bankası'nın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini, banka yetkilileriyle görüştüklerini, konuya olumlu bakıldığını ifade etti. Yalkın, banka kurmak için 10 trilyon liraya ihtiyaç olduğunu belirtti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır