kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Wall Street'te internet alarmı
WALL Street'i 11 bin rekoruna taşıyan internet hisseleri gözden düştü. İnternet hisselerinde son iki gündür yoğun satış yaşanması başta Wall Street olmak üzere bütün dünya borsalarının da büyük oranda değer kaybetmesine neden oldu.

Pazartesi günü 1.6 değer yiteren Wall Street Salı gününü de günü 1.2 değer kaybıyla kapattı. İnternet hisselerindeki satış baskısının sürmesiyle dün de güne yüzde 0.2 düşüşle başlayan Dow Jones Endüstri Endeksi dünyanın belli başlı borsalarının da performansını olumsuz yönde etkiledi. Wall Street'in daha sonra yüzde 0.8 değer kazanması diğer borsaların da yükselmesini sağladı.

.com'a bakan kalmadı
Internet hisseleri o kadar gözden düştü ki Pazartesi günü halka arz edilen bir internet şirketi, "neredeyse" alıcı bulamadı. Bir ay öncesine kadar yatırımcılar isminin sonunda ".com" ibaresi bulunan şirket hisselerine adeta saldırırken, Barnesandnoble.com isimli şirket beklenen talebi göremedi. İnternette kitap satan şirketin hisseleri ilk iki gün yüzde 27 yükseldi. Ama bu daha önce ilk günde yüzde 100-150 arası prim yapan diğer internet hisseleriyle karşılaştırıldığında çok güdük kalıyor. Bu da internet hisselerine ilginin azaldığının işareti olarak sayılıyor.

Faiz korkusu
İnternet hisselerine ve Wall Street'e yatırımcı ilgisini azaltan etkenlerden biri de piyasaların ABD'de kısa vade faiz oranlarının yükseleceğine kesin gözüyle bakması oldu. Bu durumda da sıcak paranın borsadan kaçarak dolara yöneleceği bunun da Wall Street'in sert bir düzeltme yapmasına neden olacağı belirtiliyor. Nisan'da enflasyonun 9 yıldan bu yana ilk kez yüksek çıkması piyasalarda 'enflasyon tehdidi olarak algılandı. ABD Merkez Bankası (FED), durumun bu kadar ciddi olmadığını ifade ederek, "Yine de orta vadede yüksek faizlerle birlikte sıkı bir ekonomi politikası izlenmeli" mesajını verdi. FED'in ilk kez gelecek politikasını açıklamış olması da bu korkuyu pekiştiren başka bir etken. SABAH EKONOMİ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır