kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Para 'hedefini' bekliyor
UZUN süre seçimlerin yapılmasını bekleyen, seçimlerin ardından da hükümetin kurulmasına endekslenen piyasalarda belirsizlik sona ermedi.

Bankacılık sektöründe gözler şimdi yeni hükümetin programına çevrili. Hazine'nin ortalama 13.4 aylık iç borçlanma vadesine karşılık, genelde gecelik, haftalık ve aylık olmak üzere en uzun üç aylık kaynaklarla kamu açığını finanse eden bankacılık sektörü yüksek risk taşıyor.

Bu riskin derecesinin anlaşılması için de yeni kurulacak hükümetin programı bekleniyor. "Faizde istikrar olursa vade kendiliğinden uzayacaktır" diyen bankacılar, bunun da en önemli koşulunun belirsizlikleri ortadan kaldırmak olduğunu ifade ediyorlar.

Hazine'nin uzun vadeli borçlanma hedefinin gerçekleşebilmesi için para ve maliye programlarının belirlenmesi gerektiğini belirten bankacılar, "Büyümeye mi, yoksa anti enflasyonist politikalara mı önem verileceğinin ortaya çıkması lazım" diyorlar. Piyasanın iyimser beklentilerle yüksek TL maliyetini sineye çekerek dövizle fonlama imkanlarını maksimum düzeye kadar çektiğini anlatan bankacılar, aktif ve pasif kalemleri arasındaki uyumsuzluğa dikkat çekiyor.

REUTERS


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır