kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Alman TÜSİAD'ından AB için destek
Alman Sanayiciler Konfederasyonu ile TÜSİAD'ın birlikte yayınladığı bildiride, 'Türkiye AB'ye tam üyeliğe aday ülkedir' denildi

TÜSİAD ile Alman Sanayicileri Konfederasyonu (BDI), 'Türkiye'nin, kriterleri belirlenmiş bulunan Avrupa Birliği'ne tam üyeliğe aday ülke olarak kabul edilmesini ve kendisinin bu statüde değerlendirilmesini' istedi.

BDI'ın davetlisi olarak Almanya'da bulunan TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu başkanlığındaki heyetin temasları kapsamında, TÜSİAD ve BDI ortak basın bildirisi yayınladı. Bildiride, Almanya'nın, AB'nin genişleme süreci söz konusu olduğu zaman, hem AB politikalarını hem de ulusal çıkarlarını korumak zorunda olduğu kaydedilerek, "Türkiye, kriterleri belirlenmiş bulunan AB'ye tam üyeliğe aday ülke olarak kabul edilmeli ve bu statüde değerlendirilmelidir" denildi. Bildiride bu yaklaşımın, Türkiye'nin demokratik ve ekonomik reformları gerçekleştirmesini teşvik ederek, AB'ye tam üyelik kriterlerini yerine getirmesini sağlayacağı ifade edildi ve Karadeniz bölgesinde ve Orta Asya'da ortak proje imkanlarının iki ülke arasında önemli işbirliği fırsatları yarattığı ifade edildi.

Avrupa Birliği nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği'nden Büyükelçi Nihat Akyol, Yücaoğlu'nu, yayınlanan ortak bildiri nedeniyle kutladı ve "Yıllardır Almanya'dan gelmesini beklediğimiz mesajların en olumlusu TÜSİAD sayesinde gerçekleşmiştir" dedi.

Ortak platform arayışı
Öte yandan TÜSİAD Başkanı Yücaoğlu, Bonn'da BDİ Başkanı Hans-Olaf Henkel ile ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, 2 yıldır devam eden TÜSİAD-BDİ ortaklığının Avrupa'da müşterek bir platform arayışı olduğunu söyledi. Platform, ortak yatırım ve projelerin görüşülmesi ve Türkiye'nin AB'ye kesin aday olması konularında oluşturulacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır