kapat

21.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KİTAP

* Kapılanma Kültürü ve Demokrasi
Türk ekonomisi ve siyasetinin yakın tarihinin eleştirisel anlatımı 'Yahya Sezai Tezel' tarafından kaleme alınmış. Liberte Yayınlarından çıkan kitap, tüm dünyada liberal amaçlara yönelik olarak faaliyet gösteren Friedrich Haumann Vakfı'nın katkılarıyla basılmış.

Üçüncü bin yılın eşiğinde derin bir sistem krizi yaşayan Türkiye'de mevcut durum. Durumun ciddiyeti yaşadığımız krizin asıl nedenlerini yeni kavramlarla ve derinlemesine düşünmemizi zorunlu kılıyor. Düşünük gibi yapmayı değil gerçekten düşünmeyi, kendimizle düşüncenin aynasında yüzleşme cesaretini gösterebilmeyi. Tüm bunların anlamı yakıcı sorular sormak, onların yanıtlarını pür bir entellektüel özgürlük ahlakının kılavuzluğunu aramak. Kapılanma Kültürü ve Demokrasi işte bu tür bir arayışa eşlik etmesi muhtemel olan bütün talepleri karşılayabilecek yazıların toplamı. Liberal iktisatçılardan Yahya Sezai Tezel, Kapılanma Kültürü ve Demokrasi'de siyaset, iktisat ve kültür gündemimizin yerleşik sorularını yerleşik bütün kalıpları kıracak şekilde sorgulayıp yorumluyor.

* Ya bir yol bul, ya bir yol aç
Okul hayatı bitince 'Hayat Okulu' başlar. Hayat Okuluna giriş yarışın başlangıcıdır. Bu yarış bir durağa varmak için yapılamaz. Başarılı insanlar için başarı, bir durak değil yolculuk şeklidir. Bu yoğun mücadele içerisinde amaçları olmayanlar amaçları olanlarındır. Alfa Yayınları'nda çıkan bu kitap hayat amaçlarının profesyonelce belirlemek, hayatını planlamak ve kottrol altına almak isteyenler içindir. Başarılı olmak öğrenilebilir. Bana göre en büyük ve en zekice başarı 'Nasıl başarılı olunabileceğini' öğrenmektir. Kişisel potansiyelinizi tam olarak kullanabilme yönünde, beyninizi nasıl çaalıştırmanız gerektiğini göstermek için hazırlanan bu eserin amacı, telkin vermek değil teknik öğretmektir.

* İçinizdeki lideri geliştirmek
Beyaz Yayınları tarafından yayınlanan 'İçinizdeki Lideri Geliştirmek' adlı kitapta 'liderlik' ile 'Yöneticilik' arasındaki fark çarpıcı örneklerle vurgulanarak 'Lider yönetici' olabilmek için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği aktarılıyor. ABD'de ve farlı ülkelerde liderlik konusunda yılda yaklaşık 10 seminer düzenleyen John J.Maxwell tarafından kaleme alınan eser, 'Herhangi bir alanda başarının anahtarı, başkalarına başarıyla liderlik edebilmektir.' mesajıyla başlıyor. 'Lider Yönetici' olabilmek için gerekli bilgilerin, yaşamdan örneklemelerle aktarıldığı kitaptüa 'diğerlerinin önünde yer almak için liderliği öğrenmek' gerektiği savunuluyor. İnsanlar 'Lider olarak doğanlar' 'Lider olmayı öğrenenler' 'İçinde gizli liderlik bulunanlar' ve 'Sınırlı liderliğe sahip olanlar' şeklinde sınıflandıran Maxwell liderlik prensiplerini doğru olarak uygulayan herkesin lider olabileceğini belirtiyor. Sorun çözümü, tutum vizyon ve ekip gelişimi gibsi önemli konular üzerine eğilen yazar, liderliğin anahtarı olarak 'Planlama' konusunda özellikle odaklanıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır