kapat

21.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fazilet'te Hoca'ya şok!
Grup yönetimini, Erbakan'a rağmen "yenilikçi" kanat kazanınca bu sürpriz bütün FP'lileri şaşırttı

FP'NİN dün belirlenen grup yönetiminde sürpriz sonuç çıktı. Partide yenilikçilerin önde gelen temsilcisi olan ve Necmettin Erbakan'a ve parti yönetimine karşı muhalefetin bayraktarlığını yapan Bülent Arınç, FP Grup Başkanvekili seçildi. Arınç'ın seçilmesi "yenilikçilerin zaferi" olarak değerlendirildi.

FP'nin dün yapılan grup toplantısındaki yönetim seçimi sürprizle sonuçlandı. Geçen dönem grup başkanvekilliği yapan Abdüllatif Şener, Lütfü Esengün ve Salih Kapusuz'un yanısıra Bedri İncetahtacı, Veysel Candan ve Bülent Arınç ile İsmail Kahraman grup başkanvekili adayı oldular. Erbakan'a yakınlığıyla bilinen isimlere karşı Arınç en yüksek oyu aldı. Yenilikçi kanatta yeralan ve "potansiyel genel başkan adayı" olarak görülen Arınç'ın seçilmesi, Erbakan yanlısı "gelenekçilere" karşı zafer kazanmış oldu.

Yine yenilikçi kanatta yer alan ve bugüne kadar aralıksız olarak RP ve FP dönemlerinde grup başkanvekilliği yapan Sivas Milletvekili Abdüllatif Şener de bir kez daha seçilmeyi başardı. Erbakan'nın ekibinden İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman da "gelenekçileri" temsilen Grup Başkanvekili oldu. Oylamada, Bülent Arınç'a 68, İsmail Kahraman'a 67, Abdüllatif Şener'e 59 oy çıktı.

Öte yandan, FP'nin yeni Meclis Başkan Vekili de belli oldu. FP'nin daha önceki Meclis Başkan Vekili Yasin Hatipoğlu bu kez yerini Sayıştay eski Başkanı Kocaeli Milletvekili Mehmet Vecdi Gönül'e teslim etti.

Hukukçu Yasin Hatipoğlu, Meclis oturumlarını yönetirken, Osmanlıca sözcükler kullanmasıyla, olaylar karşısındaki değerlendirmelerini dizelere dökmesiyle, eski yazı kullanmasıyla ve RP'nin kapatılınca başkanlık kürsüsüne yakasında beyaz karanfille çıkmasıyla akıllarda yer etti.

Ali Ekber ERTÜRK

Erbakan: Yeni bir parti kurun
NECMETTİN Erbakan, "Artık bu partiden hayır gelmez" dediği FP'yi gözden çıkardı. FP'yle ilgili davanın kapatılmayla sonuçlanacağına inanan Necmettin Erbakan, yeni bir parti kurulması için de ilk işaretini verdi.

Erbakan, aralarında Şevket Kazan ve Fehim Adak gibi kurmaylarının da bulunduğu az sayıda yakınıyla önceki gün ASKİ Sosyal Tesisleri'nde biraraya gelerek yemek yedi.

Aynı zamanda kapatılan Refah Partisi'nin de lideri olan siyasi yasaklı Necmettin Erbakan, FP'nin yerine yeni bir parti kurulması gerektiğini açıklarken şunları söyledi: "Büyük ihtimalle Fazilet kapanır. Kapanmasa bile artık bu partiden hayır gelmez. Davanın neticesini beklemeden yeni partinin kurulmasında zaruret var."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır