kapat

21.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sabaha kadar vals
Leş gece kulüplerinde tek başına hoplayıp zıplama devri bitti. Şimdi 'eski stil dansları' annenizden babanızdan öğrenme zamanı. İnsanlar birlikte yapılan o eski, güzel dansları keşfetti. Yeni akım Türkiye'ye sıçradı bile...

İngiliz gazetesi Sunday Times, bu haftaki sayısında New York'ta başlayan 'eski stilde dans' akımının İngiltere'ye de bulaştığı haberine geniş yer ayırdı. Habere göre, 1930'ların dansları eski bir Hollywood geleneği olan müzikallerin dirilmesiyle başladı. Siyah beyaz televizyonlu günlerden hatırladığımız, yeni tıraş olmuş yakışıklı delikanlılarla naylon çoraplı güzel kızların birbirlerini havalara fırlattığı, gözlüklü yaşlı müzisyenlerin onlara rock'n'roll çaldığı, eğlenceli Hollywood müzikallerinden biri bu sezon İngiltere'de sahneleniyor. Kasım ayında Albert Hall'da eski günleri yaşatacak müzikalin adı 'Burn the Floor.' İngiltere'de vizyondaki filmler de, eski günlerden izler taşıyor. İngilizler'in meşhur pop yıldızı Lisa Stansfield'in caz şarkıcısı rolünde boy gösterdiği 'Swing' ve Küba mambo müziği eşliğinde geçen 'Dance with Me,' bunlardan ikisi.

Swing geri dönüyor
Filmlere ve sahne sanatlarına yansıyan 'moda değişikliği,' dans anlayışının değiştiğinin ipucunu veriyor. Çiftler yine, eskiden olduğu gibi, yakın dans etmek istiyor. Özellikle 'heteroseksüel beyaz gençlik,' büyükanne ve babalarının anladığı cinsten dansı kulüplere geri getirdi. Kurallarına göre dans etmek, yıllar önce unutulmuştu. Arada sadece, kısa süreli, lambada gibi farklı örnekler çıktı. Hele son yıllarda, tek başına dans etmeyi (gece kulübünün ortasında salınıp durmayı) adet edindi gençler. İngiltere'de de bu 'iş' ya ev partilerinde ya da sabaha karşı 2.00 sularında ancak hareketlenen büyük dans kulüplerinde yapılıyordu. Londra ve New York 90'ların 'club cennetleri' oldu. Şimdiyse giderek müşterisi artan başka tür yerler var. Buralara giden gençler, sosyalliğe önem veriyor ve rock'n'roll gibi 'gerçek' danslar yapıyorlar. Gençler, "Ruhu olan bir müziğin çaldığı, insanlarla gerçekten dans edebileceğimiz bir yere gitmek istiyoruz" diyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır