kapat

21.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Öğrenin de gelin
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini, "Kürdistan" olarak gösteren ünlü National Geographic Dergisi'nin CD-ROM seti, DGM kararıyla toplatılıyor

DÜNYACA ünlü National Geographic Dergisi'nin 1980 ve 1996 yılları arasında yayımlanan sayılarının yeraldığı 5'li CD-ROM seti, DGM kararıyla toplatılıyor. CD-ROM'larda yer alan haritada Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, "Kürdistan" olarak gösteriliyor.

Başkent Diyarbakır
SKANDAL bununla da bitmiyor. Diyarbakır, haritada Kürdistan'ın "başkenti" olarak yer alıyor. Sözkonusu harita, National Geographic'in Ağustos 1992 tarihli sayısında, İngiliz gazeteci Christopher Hitchens imzasıyla yayınlanan "Kürtlerin Mücadalesi" başlıklı makaleyle birlikte kullanılmıştı.

9 sete el konuldu
WASHINGTON'DA National Geographic Interactive Şirketi'nde 1997 yılında kaydedilen CD-ROM'lar, 1998 Ekim ayında da Türkiye'ye ithal edildi. DGM'nin kararı üzerine, şu ana kadar 9 adet CD-ROM setine el konuldu. Halen piyasada bulunan 80 CD-ROM'a ise polis bulduğu yerde el koyacak.

'Türk düşmanlığı' tişörtlere yansıdı
HER fırsatta Türkiye ile ilişkilerini geren Yunanistan, Türk düşmanlığını bu kez de tişörtlere yansıttı. Atina ve birçok Yunan kentinde satılan tişörtlerin ön yüzünde Yunanlılar'ın simgesi kartalın Türk bayrağını ikiye bölmesi, sırt tarafında ise parçalanan bir Türk bayrağından kartal ve Yunan bayrağının ortaya çıkışı resmediliyor. Yunanistan, Türk düşmanlığını daha önce de telefon kartlarına, takvimlere ve çeşitli sembollere yansıtmıştı.

VELİ SARIBOĞA (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır