kapat

21.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Yeniden Ruslar'ın '1 numarası' olduk
Moskova- Bu yıl turizm sezonunu sancılı açan Türkiye, hiç değilse geçen yılki seviyeyi koruyabilmek için umudunu Rusya'ya bağladı. 1993'ten beri Rus turistlerin en çok tercih ettiği ülke ünvanını koruyan Türkiye, ilk kez nisan ayında koltuğunu İspanya'ya kaptırdıktan sonra, mayıs ayında tekrar zirveye çıktı. Rus Brifing dergisindeki istatistiklere göre, Rusya'daki turizm operatörlerinin yüzde 41.7'si Türkiye programları pazarlıyor. İkinci sırada yüzde 38.4 ile İspanya geliyor.

Suat TAŞPINAR

Türk yapımı sahte Mercedes yıldızı
Alman gümrük yetkilileri, iki Türk şirketinin 5 yıldır Almanya'ya Mercedes otomobillerinin amblemi olan yıldızların taklidini ithal ettiklerini açıkladı. Yetkililer, 192 bin 400 adedi bulan yıldızlardan Mercedes'in 2.6 milyon dolar zarar ettiğini belirterek, firmaların bu yıldızı üretmek için Mercedes'in iznini almadığını ileri sürdü. Firmaların isimleri açıklanmadı. Metal yıldızın aslı Almanya'da 15 euroya satılıyor.

İç borç 40 milyar dolara dayandı
İç borç stoku Nisan sonu itibariyle 15.3 katrilyona çıktı. Dolar olarak 39.4 milyara denk gelen bu rakam Mart sonundaki 14.24 katrilyonluk seviyesine göre 1.1 katrilyon (2.86 milyar dolar) arttı. İç borc yılbaşındaki 11.6 katrilyonluk (37 milyar dolar) seviyesine göre dolar bazında yüzde 6.4 oranında arttı. TL bazındaki artış ise yüzde 32 olarak gerçekleşti. Hazine'nin iç borcunu yüksek reel faizlerle döndürmesi ve iç borç ödemelerinin yılın ilk dört ayında yoğunlaşması nedeniyle iç borç stoku katlanarak büyüdü.

Barclays 6000 kişiyi işten çıkartacak
İngİltere'nin önde gelen bankacılık grubu Barclays'ın bu yıl sonuna dek 6 bin çalışanın işine son vereceği bildirildi. Barclays'tan yapılan açıklamada, tümü grubun İngiltere'deki birimlerinde çalışan bu 6 bin kişinin işine son vermesinin ''küreselleşmenin ve artan rekabet koşullarında kar edebilmenin gereği olduğu'' ifade edildi. Barclays grubunda toplam 65 bin kişi çalışıyor.

Transtürk sinemada atağa kalktı
Transtürk Holding, Loews Cineplex Entertaintment (LCE) ile sinema alanında atağa kalktı. Holding'in iştiraki Kültür ve Gösteri Merkezleri aracılığıyla LCE ortak işbirliği anlaşması imzaladı. LCE'nin yüzde 50 iştirak edeceği anlaşmayla, Türkiye, Türk Cumhuriyetleri ve Romanya'da 5 yıl içinde 15 sinema kompleksi açılması öngörülüyor. LCE, Cineplex Odeon ismiyle 450 yerde 2900 salon işletiyor.

Tekstilciler 'ortak akla' inanacak
Tekstİl sanayinin sorunları ve bu sorunların çözümlerinin tartışıldığı 'Arama Konferansı'nın sonuçları, Devlet eski Bakanı ve Sistem Mühendisliği Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Tınaz Titiz tarafından açıklandı. Titiz, katılımcıların ortak bir akla inanmada uzlaşmaya vardıklarını belirterek, alınacak önlemler, diğer kesimlere yapılacak öneriler ve bunların izlenmesi için sekreteryal bir mekanizmanın kurulması konusunda da mutabık kalındığını bildirdi. Halit Narin ise, kurulacak hükümetten, finans dünyasını düzeltici ve ekonomiye katkıda bulunucu kararlar alması beklentisinde olduklarını söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır