kapat

21.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Interbank satışa hazır
Interbank Genel Müdürü Kadir Günay 'Banka sorunlarını halletti' dedi

Interbank Genel Müdürü Kadir Günay bankanın satışa hazır olduğunu belirtti. Kadir Günay, Interbank'ın yönetimine e el konduğunu belirterek Interbank'ın sorunlarının çözüldüğünü belirtti. Günay şöyle devam etti:

"Interbank, Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'un da katkısıyla temelde sorunlarını çözdü. Fon mülkiyeti sonsuza kadar gidecek bir mülkiyet değil, Interbank'ın hisselerini almaya talip yatırımcılar çıktığı zaman mutlaka bu hisseler satılacak. Banka olarak, yeni yatırımcılara hazırlık içindeyiz."

Bu arada bankacılık çevrelerinde Tepe Grubu'nun da Interbank'la ilgilendiği ve bankayı satın almak için çalışmalara başladığı belirttiliyor. Günay, siyasi belirsizliğin mali piyasaların düşmanı olduğunu belirterek, "İstikrarsa piyasaların verimini arttırır" dedi.

Mali sektörün rehabilitasyonunun, depolitize edilmesinin ve sistemin denetiminin daha etkin hale getirilmesinin koşullarından birinin Bankalar Kanunu olduğunu vurgulayan Günay, "Finans sektörü olarak, kurulacak hükümetten öncelikli beklentimiz, Bankalar Kanunu'nun çıkması" dedi. Bankalar Kanunu konusunda paniklemenin bir gereği olmadığına da değinen Günay, "mevcut Bankalar Kanunu hakkında da 11 Haziran'da şu olacak, bu olacak diye spekülasyonlara gidilmemesi" gerektiğini ifade etti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır