kapat

21.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsa faiz zengini
Mevcut fonlarını mevduat faizinde değerlendiren İMKB geçen yıl 73.3 trilyon liralık faiz geliri elde etti. Borsanın toplam fonları 136.5 trilyona ulaştı

İstanbul Borsası faiz zengini oldu. Hazine bonosu ve devlet tahvili tescilleri, hisse senedi komisyonu, üyelik aidatı ve kotasyon ücretleriyle oluşan borsa fonu, 1997 sonunda 47.2 trilyondan 1998 sonunda 89.9 trilyon daha artarak 136.5 trilyona yükseldi.

İMKB'nin 1998 faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre, geçen yıl elde edilen 73.3 trilyonluk faiz geliri yanında 21.4 trilyon liralık da menkul kıymet tescil geliri sağlandı. Bu kalem borsa gelirleri içinde faizden sonra en büyük kısmı oluşturuyor. Hisse senetlerinden alınan borsa payının toplamı ise 3.8 trilyon lirada kaldı. Kotasyon ücretleri 1.2 trilyon olurken üyelerden 255 milyar aidat geliri alındı.

Borsanın bilançosunda ayrı bir kalemde izlenen Eğitime Katkı Payı ise 77.7 trilyon liraya yükseldi. 32 trilyon lira veya 200 milyon dolar olarak bağışlanan katkı payı bir kısım harcamalara karşılık faiz gelirinden dolayı halen 200 milyon dolara yakın düzeyini koruyor.1998 sonu itabariyle 31 ilde 48 temel eğitim okulununun inşa edilmesi planlandı. Bunun metrekare bazında yüzde 86'sı da ihale edildi.

İş Bankası yönetimde
İMKB'nin kurulmasında önemli katkıları olan İş Bankası'nın sermaye piyasalarından sorumlu genel müdür yardımcısı Caner Çimenbiçer, Borsa'nın yönetim kuruluna seçildi. Dün yapılan Genel Kurul'da Atilla Köksal denetçiliğe Hüseyin Aladağ ve Murat Kuran da yedek üyeliğe seçildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır