kapat

21.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Enerjide 4 milyar dolarlık yatırım
Hazine, Yap-toplam yatırım tutarı 4 milyar doları bulan 5 santral projesi için, kredi oluru verdi

Yap-İşlet modeli ile inşaa edilecek ve toplam yatırım tutarı 4 milyar doları bulan 5 enerji projesi için, Hazine garantisi verildi. Hazine'den kredi oluru alınan santrallar arasında, İzmir, Ankara ve Adapazarı Doğalgaz Çevrim Santralları da bulunuyor. Bu arada, Hazine'nin şimdiye kadar garanti verdiği Yap-İşlet modelli projelerin yatırım tutarları toplamı ise 4 milyar dolara ulaştı. Projelerin teknik özellikleri şöyle:

* İzmir doğalgaz çevrim santralı: Kurulu gücü 1.400 MW. Yatırım tutarı 1 milyar dolar. İnşaat süresi ise 4 yıl. Intergen-Enka tarafından gerçekleştirilecek.

* Aliağa doğalgaz çevrim santralı: 1.400 mw kurulu güçteki santralın toplam yatırım tutarı 1 milyar dolar. Projeyi, Intergen-Anka konsorsiyumu üslendi.

* Ankara Doğalgaz çevrim santralı: Toplam kurulu gücü 700 mw olan bu santral için, ilgili firma grubu 480 milyon dolar yatırım yapacak ve santral 4 yıl içinde işletmeye alınacak. Ankara'nın ilk doğalgaz santralı özelliğini taşıyan santral, National Power-Bayındır-Mimag konsorsiyumu tarafından gerçekleştirilecek.

* Adapazarı doğalgaz çevrim santralı: Santral 700 mw kurulu güçte enerji üretimine katılacak. Bu santral için 520 milyon dolarlık yatırım yapılacak. 4 yıl içinde tamamlanması planlanan santralın yapımı, Intergen-Enka konsorsiyumu tarafından gerçekleştirilecek.

* İskenderun ithal kömür santralı: Yap işlet modeli ile yapımı öngörülen ve hazine garantisi sağlanan İskenderun ithal kömür santralı, toplam 1.000 mw kurulu güçle enerji üretimine alınacak. 1 milyar dolara mal olacak santral, 4 yıl içinde hizmete alınacak. Santralın yapımı, Siemens-Steag konsorsuyumu birlikteliğiyle gerçekleştirilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır