kapat

21.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Geri sayım başladı
28 Mayıs'ta Türkiye'ye getirilecek 72 savaş uçağı 2 gün içinde hazır olacak. NATO, Sırbistan'ı Balıkesir, Bandırma ve Çorlu'dan vuracak

Mahmut BULUT

NATO uçakları, Yugoslavya'yı Mayıs sonundan itibaren Türkiye'den de vurmaya başlayacak. Kosova Harekatı'na Türkiye'deki Balıkesir, Bandırma ve Çorlu hava üslerinden katılacak 72 adet NATO uçağı 28 ve 29 Mayıs günlerinde Türkiye'ye gelecek. Uçakların 30 Mayıs'tan itibaren göreve hazır hale gelecekleri öğrenildi.

Türkiye, Balıkesir, Bandırma ve Çorlu'ya konuşlanacak NATO uçaklarına 8 adet F-16 ile katılacak. Böylece Türkiye'deki NATO uçağı sayısı toplam 80'e ulaşacak. Türkiye'ye gelecek 72 NATO uçağının tamamının ABD'ye ait olacağı kaydedildi.

Komutanlar teftişte
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Balıkesir'deki 9'ncu Ana et üssünü Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlhan Kılıç ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Rasim Betir ile birlikte denetleyecek.

Komutanlar, NATO uçakları gelmeden önce Balıkesir'de F-16 savaş uçaklarının hakiki mühimmatlarla yapacakları gece hava yer atışlarını izleyecek. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada teftişe gidecek olan komutanların denetleme esnasında "bir harekat sırasında meydana gelebilecek faaliyetlere ilişkin meydan taarruzu, hava savunma, paket taarruz, gece keşif ve atışlarla ilgili görevleri" izleyecekleri belirtildi.

Özellikle Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun harbe hazırlık durumunu ve uçakların harbe hazır hale gelmesini yerinde görmek üzere alarm vermesi de bekleniyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır