kapat

21.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Başbakana kızınca karısını boşuyor
İsrail seçimleri 52 yıllık evliliği bitirdi! Netanyahu fanatiği, karısının başbakanlık seçiminde Ehud Barak'a oy attığını duyunca evi terk etti

İsrail'de 17 Mayıs'ta yapılan genel seçimler sonucunda eski Başbakan sağcı Benjamin Netanyahu yenilgiye uğradı, koltuğuna İşçi Partisi lideri Ehud Barak geldi. Ancak "Tek İsrail" sloganıyla ortaya çıkan ve Filistin konusundaki ılımlı politikasıyla tanınan Barak, seçim sonrası ülkedeki ilk boşanma davasının ana nedeni oldu!

Biri Netanyahu diğeri ise Barak'ı destekleyen bir çift, bu görüş ayrılığı nedeniyle 52 yıllık evliliklerini bitirme kararı aldı. Bu sürpriz boşanmanın kahramanları Haifa kentinde yaşayan Esther Yaron ile kocası Shamai Yaron...

Eşinin Barak'a oy vermesi ve Barak'ın seçimleri kazanmasına dayanamayan Netanyahu'nun bir numaralı fanatiği Shamai Yaron, evi terk etti.

Başbakanın ilk icraatı
Çift şimdi siyasi görüş ayrılığı yüzünden mahkemelik oldu. Şaşkınlık yaratan haber, dünyanın ünlü ajanslarında yankılara neden oldu. İngiliz Reuters ajansı haberi tüm dünyaya "Yeni Başbakan Ehud Barak'ın ilk icraatı istemeden de olsa yarım asırdan fazla evli olan bir çifti birbirinden ayırmak oldu" diye geçti.

Çift arasındaki kavga, seçimlerden iki gün öncesine dayanıyor. Bayan Esther Yaron yemek sırasında "Barak için oy kullanacağım" diye konuşunca masada kıyamet koptu. Koca Shamai, bir boğa gibi kızdı ve sıçramaya başladı.

Bayan Yaron o geceyi "Onu hiç böyle görmemiştim" diye özetlerken, dananın kuyruğunun seçim sonuçlarının açıklandığı gece koptuğunu belirtti.

"Yeni kadın alacağım"
Yeni Başbakan Ehud Barak'ın kazandığı haberleri televizyonlara yansıyınca Bayan Yaron gülmeye başladı. Ancak koca Shamai'nin cinleri tepesine çıktı ve "senden ayrılıyorum" diye bağırdı.

Bayan Esther ise eşinin bu sözü karşısında sessiz kalmadı ve "ne halin varsa gör" diye çıkıştı. Esther'in kendisini sakinleştirmesini beklerken aldığı bu sert cevap karşısında Shamai iyice çileden çıktı.

Öfkeli koca bunun üzerine "seni bırakacağım ve bir yaşlılar yurduna yerleşeceğim. Orada mutlaka kendime başka bir eş bulurum" diyerek çarptı kapıyı çıktı. Geçtiğimiz günlerde bir program için yan yana gelen çift birbirlerine düşmanmış gibi davrandı.

Koalisyonda dinci krizi
Genel seçimler sonrası İsrail'de de hükümet krizi başladı. Aşırı dinci Shas Partisi'nin lideri Arieh Deri, İşçi Partisi'nin kuracağı hükümet koalisyonuna partisinin girebilmesi için istifa etti. Dün de solcu Meretz Partisi lideri Yossi Sarid, Shas partisinin bulunacağı koalisyona girmeyeceklerini açıklayarak rest çekti. Partinin hâlâ Deri'nin himayesi altında olduğunu belirten Sarid, "Biz Shas'ın bulunduğu bir hükümete girmeyi reddediyoruz" diye konuştu. Meretz, 120 kişilik parlamentoda 9 sandalye kazanırken, Shas parlamentoya 17 vekil sokmayı başardı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır