kapat

18.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Prostata alkol aşısı
Amerikalı bilimadamları, özellikle orta yaş grubundaki erkeklerde görülen prostat büyümesini, alkol aşısıyla tedavi etmeye başladı

AMERİKA'DA kanser riski olmayan prostat büyümesi vakaları, yeni geliştirilen bir yöntemle ameliyatsız tedavi edilebilecek. Yarım saat süren işlemde önce hastaya lokal anestezi uygulanıyor. Sonra İnjecTx adı verilen özel cihaz, hastanın idrar borusundan içeri sokuluyor. Bu aşamadan sonra aletle prostata küçük miktarlarda saf alkol enjekte ediliyor. Enjekte edilen alkol sayesinde, prostat hücreleri çok fazla su alıp ölüyor.

Denemeler olumlu
YÖNTEMİ geliştiren ve patentini alan New Jersey Tıp Fakültesi uzmanlarından Dr. Joseph V. Di Trolio, yaptığı tüm denemelerde prostatta küçülme tespit ettiklerini belirterek, bu buluşun milyonlarca kişi için umut olacağını söylüyor. Prostat büyümesinin genellikle orta yaş üzeri erkeklerde görüldüğünü hatırlatan Dr. Di Trolio, "Bu yaş grubundaki erkeklerde ameliyata başvurmak yerine bu basit yöntemi uygulamak çok daha güvenilir bir seçenek" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır