kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Okul yolu katil dolu
Yine lise, yine aşk, yine cinayet. Kahramanmaraş'taki Mükremin Halil Lisesi'nde kız meselesi yüzünden çıkan kavgada, Mehmet Polat adlı öğrenci bıçaklanarak öldürüldü

Türkiye art arda gelen lise cinayetleriyle sarsıldı. Kartal Endüstri Meslek Lisesi'nde gencecik bir kız öğrencinin yaralanması ve öğretmenin ölümüyle sonuçlanan saldırının şoku geçmeden, dün Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden şok haber geldi. Mükremin Halil Lisesi'nden kısa süre önce atılan Mehmet Polat (18) ile Fırat Şiş (17) ve Gülay Limanlı (18) arasında iki gün önce 16 yaşındaki N.S. adlı kız öğrenci yüzünden çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgaya öğrencilerin arkadaşları katılınca okulda arbede yaşandı.

30 kişi gözaltında
Mehmet Polat, Limanlı ve Şiş'in bıçak darbeleri sonucu kanlar içinde yere yığıldı. Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Polat, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kavganın siyasi olduğu yolundaki söylenti ilçede gerginlik yaratırken polis olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Saldırıdan sonra kaçan Limanlı ve Şiş, suç aletleriyle birlikte yakalandı. Kavgaya karışan aralarında öğrencilerin de bulunduğu 30 kişi de gözaltına alındı. Polat'ın ölüm haberi ailesini şok etti. Gencin cenazesi otopsiden sonra ambulansla evine götürüldü. Genç liseli daha sonra Pınarbaşı Camii'nde kılınan ikindi namazını müteakip Pınarbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Polis, cenaze töreninde geniş güvenlik önlemleri aldı.

İlçede gergin saatler
Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Ali Kalkan, olayın siyasi olmadığını açıkladı. Kalkan "Olay kız tartışmasından çıkmıştır. Ancak olayın ilk etapta siyasi olarak yansımasından dolayı özel harekat ve çevik kuvvet timi ilçeye çağrıldı. Durum sakin. Olaya cumhuriyet savcılığı el koydu" dedi.

"Öğrenci dehşeti için önlem alın"
Okullardaki şok cinayetlerin ardından Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan ve Eğitim-Bir Genel Başkanı Kamil Aydoğan, okullarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istediler. Şuayip Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu olay eğitim çalışanlarının ne kadar zor şartlarda ve fedakarca görev yaptıklarını bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Bitkisel hayata girdi
Terkettiği sevgilisinin kurşunlarına hedef olan liseli Şebnem Sertaç'ın durumu çok ağırlaştı. Kartal Endüstri Meslek Lisesi'nde ise matem var...

AŞK problemini silahla çözmeye kalkışan katil gencin boşalttığı kurşunlar yüzünden ağır yaralanan liseli Şebnem Sertaç bitkisel hayata girdi. Kartal Endüstri Meslek Lisesi'nde, sınıfta ders yaparken, terkettiği sevgilisi Murat Kurt tarafından vurulan Şebnem'in durumu, dün öğle saatlerinde ağırlaştı. Yaşamsal fonksiyonları durmuş olarak getirildiği Özel Umut Hastanesi'nde doktorların çabasıyla yeniden hayata döndürülen Şebnem gece boyunca yoğun bakımda tutuldu.

Dün daha kötüleşti
Dün öğlen de bitkisel hayata girdi. Bu arada doktorlar, yaşama umudu çok az olan Şebnem'in ailesine, hayata gözlerini yumması durumunda organlarını bağışlayıp bağışlamayacaklarını sordu. Ancak aile bu konuda kesin bir yanıt vermedi. Lise cinayetinden sonra Kartal'da tam bir şok yaşanıyor. Perişan durumdaki öğrenciler, dün okulda ders yapamadı. Okul koridorları bu kez öğrencilerin neşe dolu sesleriyle değil, hıçkırıklarla inliyordu.

Dün sabah tüm öğrenciler, olayın geçtiği 11 D sınıfında Şebnem Sertaç'ın oturduğu sıra ile öğretmen Hüseyin Ağırman'ın masasını çiçeklerle donattı. Hepsi arkadaşlarının yeniden eski sağlığına kavuşması için dua ediyordu. Bazı öğrenciler, Murat Kurt'un okul dışında grubu bulunduğunu ve sık sık okulda olay çıkardıklarını söylediler. Yaptığı serseriliklerle tüm okulu bezdiren Murat Kurt'un polis sorgusu ise sürüyor. İşlediği cinayeti tüm detayıyla polise anlatan Kurt'un sürekli olarak "Çok pişmanın" dediği öğrenildi. Daha önce de okula alkollü geldiği için uzaklaştırılan katil Murat Kurt, sorgusunun tamamlanmasından sonra cezaevine gönderilecek.

Aileler ayırdı
Murat Kurt ile Şebnem Sertaç arasında uzun süredir devam eden ilişkinin, ailelerin müdahalesi sonucu bittiği kaydedildi. Murat Kurt, kendisi Alevi olduğu için Şebnem'in ailesinin ilişkiye müdahale ettiğini ve birbirlerini sevdikleri halde ayrıldıklarını söyledi.

"Hakkını helal et hocam"
Hüseyin Öğretmen'in cenazesinde gözyaşı sel oldu aktı. Öğrenciler sevgili hocalarını alkışlarla uğurladı

Kartal Endüstri Meslek Lisesi'ndeki kanlı baskında, öğrencisi Şebnem Sertaç'ı çılgın aşık Murat Kurt'un kurşunlarından korumak isterken yaşamını yitiren din öğretmeni Hüseyin Ağırman, yakınları ve öğrencilerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Ağırman için ilk tören okulda düzenlendi. Okulun bahçesinde toplanan yüzlerce öğrenci, öğretmenlerinin Türk bayrağına sarılı tabutunu alkışlarla karşıladı.

Törende gözyaşı sel olup akarken, fenalaşanlar oldu. Cenazenin üzerine kapanmak, tabuta sarılmak isteyenlerin oluşturduğu izdiham ise güvenlik güçlerinin müdahalesi ile önlendi. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey İstanbul'a ilk yapılacak okula, şehit öğretmenin adının verileceğini söyledi. Ağırman'ın cenazesi daha sonra mezun olduğu Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne götürüldü. Öğrenciler öğretmenlerinin arkasından "Hakkını helal et hocam" diye bağırdılar. Ağırman'ın cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Küçükbakkalköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır