kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ekrem Ekmenci'den Drag Yarışı'na davet
İş dünyasının genç yöneticileri motor sporlarına verdikleri destekle dikkat çekiyor. OPET'in 38 yaşındaki Genel Müdürü Ekrem Ekmenci sayesinde, Türkiye, kalkış anındaki hız ve performans yarışı anlamına gelen "Drag yarışlarıyla" tanışıyor.

Kariyerde değişiklik yapmak çoğumuz için ürkütücü gelir. Kariyerinizde geldiğiniz yeri bırakıp, farklı bir sahada her şeye sıfırdan başlamak risk almak anlamına gelir ki buna da sıcak bakılmaz.

İşte bu söylediklerimiz hukuk eğitimi görüp de avukatlık yaparken, şuanda karşımıza OPET Genel Müdürü olarak çıkan Ekrem Ekmenci için geçerli değil. Ekmenci, kariyer değişikliğinin ne kadar isabetli bir karar olduğunun ispatı.

Shell'de avukat olarak çalışırken, istek üzerine satış bölümüne geçen ve Satış Müdürü olan Ekrem Ekmenci, bu görevi başarıyla yürütünce daha sonra bölge müdürü oldu. Derken, bugün sayıları 441'e ulaşan benzin istasyonlarıyla yüzde 100 yerli en büyük petrol şirketi olan OPET, Ekmenci'ye Genel Müdürlük teklif etti. Ekmenci de bu teklifi üç yıl önce kabul etti ve petrol sektörünün tepe yöneticilerinden biri oldu.

Kalkış anındaki hız yarışı
Motor sporlarının önde gelen sponsorlarından biri olan OPET, 23 Mayıs'ta yapılacak olan "Drag yarışları" yarışlarını organize ediyor. "Drag yarışları da ne" diye sorabilirsiniz. İlginç ve heyecanlı bir motor sporları yarışı. Özellikle Amerika'da yaygın olarak yapılan Drag yarışlarında, araçlar motor güçlerine göre kategorilendiriliyor ve otomobillerin ilk 200 metre gösterdikleri performansa göre değerlendirmesi yapılıyor. Drag, kısaca kalkış anındaki hız ve performans yarışı anlamına geliyor.

Türkiye'deki organizasyonu OPET'in üstlenmesinde Ekmenci'nin büyük rolü var. Çünkü o da bir otomobil, yarış ve hız tutkunu. İş hayatına atılmadan önce eğitim nedeniyle iki yılını İngiltere'de geçiren Ekmenci, amatör anlamda olsa da toprak pistlerde yarışmış. Drag yarışlarıyla da orta tanışmış.

Yarışlarda hep nostaljik klasik otomobillerin kazandığını belirten Ekmenci, "Örneğin Subaru İmpreza ile 69 model Camaro'nun yan yana kalkışını izliyorsunuz. İnanılmaz etkileyici ve antika otomobiller müthiş performas gösteriyor" diyor.

Ekrem Ekmenci, yıllardır haftanın her cumartesisini Sanayi Sitesi'ndeki Hasan Usta'nın tamirhanesinde geçiriyor. Kendi deyimiyle "Amerikancılarla" bir araya geliyor. Her hafta sonu ne yaptıklarını ise şu cümleyle özetliyor:

"Motor, tork, sıfırdan 100 kilometreye kaç saniyede ulaştığı gibi konular sohbetimizin ana konuları. Otomobille uğraşmak müthiş keyifli"


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır