kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ANAP: Hükümete evet
ANAP Başkanlık Divanı DSP ve MHP ile koalisyonu onaylarken, Yılmaz'la birlikte hakkında Meclis Soruşturması açılan 5 eski bakan kabine dışı kalacak ANAP Başkanlık Divanı, Genel Başkan Mesut Yılmaz başkanlığında yaklaşık üç saat süren toplantısında, koalisyon şartlarını değerlendirdi.

Toplantıdan MHP ile DSP'nin birlikte uzlaşarak hükümet kurması ve ANAP'ın 3. ortak olarak koalisyona katılması kararı alındı.

Kurulacak yeni hükümette, haklarında Meclis Soruşturması açılan ANAP'lıların görev almaması yönünde görüş oluştu. Buna göre, ANAP'ın yeni hükümete katılması durumunda, Mesut Yılmaz'la birlikte Güneş Taner, Işın Çelebi, Burhan Kara, Yaşar Topçu ve Eyüp Aşık koalisyonda bakan olmayacak.

Akbulut'un adaylığı
ANAP Başkanlık Divanı toplantısına katılan Yıldırım Akbulut'un ise TBMM Başkanlığı'na aday olmak için izin istediği öğrenildi.

Akulut'un "Aday olursam kazanırım. Birçok arkadaşımın görüşleri bu yönde. FP ve DYP'den de oy alabilirim. DSP'li adayın kazanma ihtimali çok düşük" diyerek Yılmaz'dan destek istediği belirtildi.

Ancak Mesut Yılmaz, DSP ile birlikte hareket ederek Meclis Başkanı'nın seçilmesini istediklerini, şu aşamada bir adayda uzlaşma sağlanmadığını söyledi.

Başkanlık Divanı'nın Başbakan Bülent Ecevit'in liderler turu sırasında gündeme getirdiği öncelikli yasalarda tam mutabık kaldığı açıklandı.

Şamil TAYYAR

FP davasına uzman hukukçu
YARGITAY Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın geçtiğimiz Cuma günü açtığı kapatma davası için kolları sıvayan FP, Hoca'nın avukatlarını gözden çıkardı. Refah Partisi'nin kapatılması davasında partiyi savunan ancak partinin kapatılmasına engel olamayan Şeref Malkoç, Mustafa Kamalak, Mehmet Ali Şahin, Ali Oğuz gibi isimler gözden çıkarıldı. FP yönetimi, uzman hukukçular tutulmasını ve hiçbir masraftan kaçınılmamasını kararlaştırdı. FP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, "Partimiz hakkındaki kapatma davası üzerinde çalışmaya başladık. Öncelikle, uzman hukukçulardan oluşan bir komisyon kurulacak. Davada partimizi onlar savunacak. Ancak daha isim belirlemedik" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır