kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aklananın önü açık
Yüce Divan bazı siyasetçilerin sonunu hazırlarken, bazılarının yeniden doğuşu oluyor. Aklanıp Başbakan olanlar bile var.

Nuri KAYIŞ

YÜCE Divan'nın karşısına çıkmak, bir politikacı için kariyerinin sonu gibi görünebilir. Ama tarih bunun böyle olmadığını gösteriyor. Elbette Yüce Divan'da yargılandıktan sonra mahkum olan ve hapsedilmenin yanı sıra çeşitli para cezalarına çarptırılan siyasetçi sayısı epey kabarık. Ama aklananlar da yok değil. Hem de, aklanıp kariyerini epey ilerletenler bile var.

Cumhuriyet tarihi boyunca Yüce Divan'a gönderilenlerden Bahriye eski Bakanı İhsan Eryavuz, Ticaret eski Bakanı Ali Cenani, Bahriye eski Bakanı Mahmut Muhtar Katırcıoğlu, Sosyal Güvenlik eski Bakanı Hilmi İşgüzar, Gümrük ve Tekel eski Bakanı Tuncay Mataracı, Devlet eski Bakanı İsmail Özdağlar suçlu bulunarak çeşitli hapis ve para cezalarına çarptırıldılar.

Buna karşın, Gümrük ve Tekel eski Bakanı Suad Hayri Ürgüplü, Ticaret eski Bakanı Mehmet Baydur, Bayındırlık eski Bakanları Şerafettin Elçi, Selahattin Kılıç, Safa Giray ve Cengiz Altınkaya beraat ettiler.

Kayseri Milletvekili ve Gümrük Tekel eski Bakanı Suad Hayri Ürgüplü, Tekel idaresindeki yolsuzluk iddiasıyla sevkedildiği Yüce Divan'da aklandıktan yıllar sonra Başbakanlık koltuğuna dahi oturdu.

Aynı şekilde otoyol ihalelerinde yolsuzluk iddiasıyla yargılanan ve Yüce Divan'da beraat eden ANAP'lı Safa Giray ve Cengiz Altınkaya da siyasi yaşamlarını devam ettiler. Cengiz Altınkaya son seçimde yine milletvekili seçildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır