kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aprido by Yıldırım Mayruk
Ünlü kadın terzisi Yıldırım Mayruk ile mayo ve spor giyimin ünlü markaları Aprido ve David People bundan böyle birlikte çalışacak. Amaç, sayıları beşbini aşamayan Mayruk giyenlerin sayısını beş milyona çıkartmak...

Geçtiğimiz hafta Antalya Belek'te bulunan Cesar's Tatil Köyü'nde bir mayo defilesi vardı. Aprido firmasının yaz modellerinin tanıtıldığı defile, her zaman olduğu gibi mayo modelleri yerine mankenleriyle ilgi topladı. Basınımızda iki-üç gün boyunca G-string adı verilen ip mayoları giyen yabancı mankenlerin daha çok da popolarının gözüktüğü fotoğraflar yayınlandı.

Tamam, ip bikiniler modaydı, güney sahillerimizde, hatta defilenin yapıldığı otelde bu modelleri giyen yabancı turistler göze çarpıyordu ama Türk kadınları için henüz moda değildi. Kimileri saçlarının her telini kapamak için büyük bir mücadele verirken çoğunluk da vücuduna yakışan, kendi yaşam tarzına uygun mayo arayışındaydı.

Seyreden erkeklerin tersine ben, defile boyunca modellere, renklere, desenlere baktım. Mankenlerin vücutları daha sonra geldi, ona da imrenmedim, sadece kıskandım.

Mayruk-Aprido ortaklığı!
Mayo üreten Aprido ile daha çok spor giyime yönelik David People, isimleri yabancı ama kendileri yerli firmalar. Bu iki firmanın da yeni sahibi ihracat, turizm ile adını duyurmuş işadamı Ergun Berksoy. Cesar's otellerinin de sahibi olan Berksoy, defilenin üç önemli amacı olduğunu belirtiyor:

"Bir; genellikle diğer firmalar, çekimler ve tanıtımları yurtdışında yapmayı tercih ediyorlardı. Turizmle ilgilenen biri olarak, turizmin yaşadığı sıkıntıyı biliyorum. Yabancı mankenleri Türkiye'ye getirip dünya kamuoyuna Türkiye'de turizmle ilgili bir problem olmadığını kendi çapımda göstermek istedim. İki; bazı firmalar tanıtımları yabancı kızlarla yapıyorlar. Bizim mankenlerimizin de onlardan aşağıda olmadıklarını göstermek istedim. Yerli ve yabancı mankenlerle bu defileyi gerçekleştirdik. Üç; haute couture mankenlerine mayo giydirdim. Dünyada ilk defa oluyor bu. Haute couture (Ismarlama giysi) mankeni, mayo giymez. Teklifi kabul ettiler ve çok başarılı bir defile sundular."

Mayruk-Aprido ortaklığı
İlk kez mayo defilesine çıkan haute couture mankenleri, defileden bir gün önce İstanbul'da yapılan Yıldırım Mayruk'un giysilerini sundular. Hemen ardından Mayruk ile birlikte Antalya'ya gittiler. Bu birliktelik, aslında anlaşması yeni yapılmış bir ortaklığın da başlangıcı. Bundan böyle Aprido ve David People mağazalarında "Aprido by Yıldırım Mayruk" veya "David People by Yıldırım Mayruk" imzalı giysilerin sunulduğu köşelere rastlayacağız. Bu ortaklığın hikayesini önce Ergun Berksoy'dan dinleyelim:

"Yıldırım Mayruk ile çok iyi arkadaşız. İkimiz de kendi alanımızda bir yerlere gelmiş insanlarız. Yıldırım Mayruk giyimde ciddi bir imza, ancak kaliteli ve pahalı, en fazla beş bin ailedeki kadınlardan oluşan bir kitleye hitap ediyor. Biz ise Yıldırım Mayruk imzasını beş bin kişiden beş milyon kişiye yaymayı planlıyoruz. Aynı kalitede, aynı tasarımda, aynı çizgide ama daha ekonomik fiyatlarla. Bütün mevcut mağazalarımızın bir köşesinde "Aprido by Yıldırım Mayruk" imzası ilebu ürünleri sunacağız."

Fikir, Mayruk'un yardımcısı Barbaros Şansal'a ait. O da bu konuda şunları söylüyor:

"Belli bir noktadan sonra atılım yapmak gerekiyor. Mayo yapmayı düşündük. Mesela, Yıldırım Bey'in özel müşterileri için bir ikincisi olmayan mayolar yapacağız. Onun dışında body'ler, taytlar olacak. Onlarda da yeni çizgiler yaratmayı düşünüyoruz. Mayonun yanında aksesuarları da olacak; terliğinden çantasına, havlusundan gözlüğüne kadar. Aprido da son derece önemli bir marka. Bütün modelleri özel olarak tasarlanıyor ve İtalya'dan ithal ediliyor. Örneğin bu sene moda olan kadife mayolar, su tutmama özelliğine sahipler."

Seda KAYA GÜLER


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır