kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sibel'e 'kulak' sorgusu
Sibel Can, ayrıldığı eşi Hakan Ural ile babası Selçuk Ural arasındaki telefon konuşmasını "Tele Kulak Çetesi"ne dinlettirdiği iddiasıyla gözaltına alındı

İhsan DEMİR- Serdar CANİPEK (SHA)

Senkron TV'nin sahibi Levent Altınay ve 12 adamı hakkında başlatılan "dinleme skandalı" soruşturması, gelip Sibel Can'a dayandı. Ünlü sanatçı, Tele Kulak Çetesi'ni, eski eşi Hakan Ural ile babası Selçuk Ural'ın yaptığı telefon konuşmasını dinlemeleri için azmettirmekle suçlanıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne dün saat 15.20 sıralarında getirilen Sibel Can, gizlice garaj bölümünden Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne çıkartıldı. Sibel Can'ın Perşembe gününe kadar gözaltında kalacağı öğrenildi. Bu arada sinirleri altüst olan Sibel Can'ın bunalıma girdiği, 2 kadın polisin 24 saat ünlü sanatçıyı gözetim altında tuttuğu belirtildi.

Her şey Tempo'yla başladı
Sibel Can'ın Hakan Ural'dan yüklü bir tazminat ödeyerek ayrıldığı günlerde, Show TV'deki Tempo adlı magazin programında bir telefon konuşmasının kaseti yayınlandı. Konuşanlar Hakan Ural ile babası Selçuk Ural'dı. "Eşşek gibi istediğimi verecek. Paramı, tapuyu, arabayı versin. Dünyanın en şerefsiz kadını bu" sözleriyle Sibel Can'dan boşanma için ödemesini istedikleri miktarı tartışıyorlardı.

Bu kaset Sibel Can'ın yuva yıkan kadın değil "mağdur" taraf olduğu düşüncesini yayarken aynı zamanda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi'ni de harekete geçirdi. Polisin aklına hemen bu konuşmanın kimler tarafından dinlendiği ve kaydedildiği sorusu geldi. Kısa bir araştırma, dinlemenin resmi makamlarca yapılamadığını gösterdi. Ardından, kasedi yayınlayan programın yapımcılarına gitti polis. Ve bu noktadan sonra Senkron TV'le ulaşmak hiç de zor olmadı.

Senkron TV ve KGB ajanı
Araştırma genişletildi. Senkron TV'nin sahibi Levent Altınay'ın Amerika'dan televizyon yapımcılığında kullanılan teknik malzeme adı altında dinleme cihazları getirttiği ortaya çıktı. Altınay ve adamları, Özel olarak programlanmış bilgisayarlar, son derece gelişmiş dinleme aygıtlarıyla birçok ünlünün telefonunu dinliyordu. Aralarında Rus gizli servisi KGB için çalışmış bir Rus teknisyenin de bulunduğu 12 kişilik dinleme ekibi, özel dedektif Neşe Aras, nam-ı diğer Eylül Gözler'den de yardım alarak, gündemdeki isimlerin ev ve cep telefonlarını dinliyor, kayda aldıkları bu konuşmaların kasetlerini satıyordu.

Çetenin en ballı müşterisi
Çete bu işi ilerletmiş, "böcek" adı verilen dinleme cihazları, "hacker" denen şifre kırıcılar şakır şakır çalışıyor, Internet üzerinden Turkcell ve Telsim'in uydularına çıkan şebeke, istediği cep telefonu numarasına kulak kabartıyordu. İddiaya göre şebekenin en bilindik müşterisi ise Sibel Can'dı. Can, eşi ile babasının telefon konuşmalarını dinlenmesi için 75 milyar lirayı gözden çıkarmıştı.

Polis, bu bilgilere ulaşır ulaşmaz, Senkron TV'nin sabihi Levent Altınay'ı Atatürk Havalimanı'nda Amerika'ya uçmak isterken yakaladı. Gerisi çorap söküğü gibi geldi. Bir dizi operasyonla Altınay'ın adamları Murat Peker, İhsan Peker, Önal Peker, Selçuk Yılmaz, Volkan Dalgakıran, Mehmet Yavuz Denizmen, Zülfikar Ali Yılmaz, Adnan Albayrak, Mehmet Nuri Çetili, Neşe Aras ve Murat Bayram'ı gözaltına aldı.

Kimler dinleniyor?
Şimdi çete elemanları, her gün dinledikleri isimleri tek tek veriyor, sonra polisle birlikte gidip yerleştirdikleri dinleme cihazlarının yerlerini gösteriyorlar. Şimdiye kadar baba oğul Urallar'ın yanı sıra CHP Ankara Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, Gazeteci-Yazar Perihan Mağden, İstanbul Mimarlar Odası eski Başkanı, Anıtlar Kurulu Koruma Grubu Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Oktay Ekinci'nin dinlendiği ortaya çıkarıldı.

Ankara'da da gözaltı
FP'li Ömer Vehbi Hatipoğlu'nun bir Tv kanalında aleyhinde haber yapılması üzerine, sevgilisi B.Y'den şüphelenerek şebekeye genç kadının telefonlarını dinlettiği ileri sürüldü. Polisin, genç kadının ifadesini aldığı ve Senkron TV'nin Ankara Sorumlusu Hakan Üstündağ'ı gözaltına aldığı öğrenildi. İstanbul DGM'nin gözetim izniyle soruşturmayı sürdüren polis, şebekenin telefonunu dinlediği herkesin ifadesine başvuracak. Gözetim süresi bugün dolduğu için DGM'den ek süre istenebileceği öğrenildi.

Polisi harekete geçiren konuşmaHakan Ural:
Eşşek gibi istediğimi verecek. Versin, paramı, tapuyu, arabayı. Ne .. yiyorsa yesin. Yalvarıyor, aman televizyona çıkıp konuşma diye.

Selçuk Ural:
O zaman parayı tedarik etsin oğlum. Bir yerlerden borç bulsun.

Hakan Ural:
Şahsiyetli olsa...

Selçuk Ural:
Dünyanın en şerefsiz karısı bu.

Hakan Ural:
Şahsiyetsiz. Amerika'ya gideceğim diyor. Ulan eşşekoğlueşşek, işi bitirmeden nereye gidiyorsun?

Selçuk Ural:
Seni hasım görürsem kurt adam olurum. İstikbalim için herkesi ısırırım de.

Hakan Ural:
Onu biliyor.

Selçuk Ural:
Çok çingene olduğu için söylüyor. Hakan 800 bin dolarlık adam mı? Ulan sen 5 milyon dolarlık kadın mısın?


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır