kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fevri ve hissi olmayın
DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, özellikle Malatya'da çıkan olaylar üzerine vatandaşları toplumsal huzurun sağlanmasına katkıda bulunmaya çağırdı.

Yılmaz, Türkiye'de son günlerde ortaya çıkan üzücü olaylar ve özellikle Malatya'da geçen Cuma günü namaz sonrası meydana gelen ve toplumda gerginlik yaratan olaylar üzerine açıklama yapma gereği duyulduğunu ifade etti. Yılmaz, Kuran'da içki ve kumarın yasak olduğunu ifade eden Maide suresinin 91. ayetini hatırlattı. Bu ayette insanlar arasına kin ve düşmanlık sokulmasının mahzurunun öncelikle ifade edilerek kamu düzenine verilen önemin belirtildiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Şüphesiz tarihi ve coğrafi önemi büyük olan ülkemizde, tarihin birçok dönemlerinde olduğu gibi bu günlerde de milletimiz iç kargaşa ortamına sürüklenmek istenmektedir. Unutulmamalıdır ki, bu ve benzeri uygulamaya konulmak istenen planların ortak amacı, ülkemizi parçalamak, milletimizi bölmek ve tarihi varlığımızı yok etmektir. Meselelerin devlet-millet işbirliği ile çözülmesi devletimizin ve milletimizin bekası için elzemdir."

Toplumsal sorunların diyalog ortamı oluşturarak çözülmesinin mümkün olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu, demokrasinin ve modern düşüncenin gereği olduğu kadar yüce dinimiz İslam'ın da emridir. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, hangi sebeple olursa olsun toplumda meydana getirilen gerginlik, kargaşa ve kaos ortamı hiç kimseye fayda vermez. Bundan fert ve toplum olarak herkes zarar görür.."

"Bütün vatandaşlarımıza hareketlerinde son derece dikkatli ve mutedil olmayı, sağduyulu davranmayı, birlik ve beraberliğimize, din kardeşliğimize, zarar verecek davranışlardan uzak durmayı, fevri ve hissi davranışlardan hassasiyetle kaçınmayı tavsiye ediyorum. Bunun gerçekleştirilmesi için devlet ve millet olarak hepimize düşen son derece önemli tarihi, milli, vicdani, hayati ve dini sorumluluklarımızın olduğunu da bir kez daha vurgulamak istiyorum."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır