kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Umuda yolculuk
Doktor Babuna için başlatılan kampanya çerçevesinde uygun doku bulunan 11 yaşındaki lösemili Önder Tüfekçioğlu, ilik nakli için İngiltere'ye gitti.

Henüz 11 yaşında ve çocukluğunun bahçesini 11 yıldır kan kanseri denen illet talan etmekte. Yüzü, çocukluğunun güzelliği yüzünde... Yüreği, çocukluğunun yüreği güzelliğinde... Kan kanseri denen o iblisi bir atabilse yüreğinin tavan arasına, o da çağdaşı çocuklar gibi koşacak, oynayacak, hayatın kendisine sunduğu nimetlerin tadına varabilecek...

O, Önder Tüfekçioğlu... Ve kan kanseri, körpe bedenini kemirmekte...

Ama şimdi, yine kendisi gibi kan kanseri olan Doktor Oktar Babuna'nın yaktığı hayat ışığı, bu bedeni aydınlatmak üzere...

Çünkü, hem Doktor Babuna'yı hayata yeniden kazanmak hem de tüm kan kanseri hastalarına kurtarıcı bir ışık olmak için yürütülen kampanya çerçevesinde bulunan doku örneği, Önder Tüfekçioğlu'nun körpe yaşamına umut kaynağı oldu.

Bu kampanyada toplanan kan örneklerinden birinin bedeni ile uyum içinde olduğu saptanınca, küçük Önder, dün saat 08.00'de ilik nakli yapılmak üzere İngiltere'nin Bristol Hastanesi'ne uçtu.

Kocaeli Necatibey İlköğretim Okulu öğrencisi Önder'e bu umut yolculuğunda annesi Maiser ile babası Nejat Tüfekçioğlu eşlik ediyorlar.

Dün Atatürk Havaalanı, bu umut yolculuğunun heyecanı ile süslenmişti. Anne Maiser Tüfekçioğlu, kampanyayı düzenleyenlere şükranlarını bildiriyor; Önder'in ablası Arzu, sevinç gözyaşlarını kardeşinin hayata dönüş umuduna armağan ediyordu.

Baba Nejat Tüfekçioğlu, mutluluğunu ifade edecek kelimeleri bulmakta güçlük çekiyordu.

Ve küçük Önder, doktor abisi Oktar Babuna'nın duasının çocukluğu üzerine düştüğünü biliyordu sanki. Umudu da buradan kaynaklanıyordu belki...

İlik nakli ile yeniden çocukluğunu, çocukluğu ile birlikte hayatının geleceğini de kazanacaktı.

Umut, onun yanında olmak zorundaydı.

Hayat, onun yanında...
İşte bu zorunlulukla, Oktar Babuna'nın umudunu da yedeğine alarak küçük Önder şimdi umut yolculuğunda...

Üstelik, İngiltere'deki bütün masrafları da Doktor Babuna kampanyasını yürüten komite tarafından karşılanacak.

Ve şimdi Doktor Oktar Babuna gecenin eşiğinde bekleye dursun hayatının şafağına çıkmak için, Önder Tüfekçioğlu çıkmak üzere gündüzüne çocukluğunun...

Çünkü aranan kan bulundu, doku uyum gösterdi, ilik nakli yapılacak ve çocukluğunun gündüzüyle dönecek çocukluğunun anayurduna Önder Tüfekçioğlu...

"Oğlumu kurtarın"
HIDIR Süzer, lösemi hastası oğlu Ali'nin tedavisi için İstanbul Valiliği'ne başvurup para almıştı. Birkaç ay önce doktorlar tedavinin tamamlandığını söyleyince, örnek bir vatandaş gibi davrandı ve yardım parasından artan 1 milyar 350 milyon lirayı geri iade etti. Ancak Ali'nin durumu yeniden ağırlaştı ve kemoterapi tedavisi gerekiyor. Hİç parası kalmayan Hıdır Süzer kendisine yardım eli uzatılmasını bekliyor.

AYLA ÖZCAN (SHA)

Acı, kanser getirdi
YANLIŞ iğne vurulduğu için 3 ay önce yaşamını yitiren genç gazeteci Ünal Fıstıkçı'nın 6 yaşındaki oğlu Onur, löseminin pençesine düştü. Uzmanlar Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'nda tedavi altına alınan Onur'un, büyük olasılıkla babasının acısı yüzünden hastalandığı görüşünde. Tek sevindirici haber ise Onur'un şimdilik ilaç tedavisine karşılık vermesi. Onur hasta yatağında, okuluna ve arkadaşlarına kavuşacağı günün hayalini kuruyor.

AİLESİNİN DUALARI KABUL OLDU
Löseminin pençesindeki Önder ilik nakli için yurtdışına giderken, ailesi onu yalnız bırakmadı. Babası Nejat Bey ve Annesi Maiser Hanım, Önder ile İngiltere'ye uçtu. Ablası Arzu ise canından çok sevdiği kardeşini sevinç gözyaşlarıyla uğurladı.

GÜNGÖR KARAKUŞ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır