kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Turizmde sıkıntı haftaya aşılacak'
Turizm Bakanı Tan, tanıtıma 1 trilyon kaynak ayrıldığını ve kampanyalar başlatacaklarını söyledi

Turizm Bakanı Ahmet Tan, turizm sektöründe 'kriz değil, tıkanıklık yaşandığını' belirterek, bu tıkanıklığın önümüzdeki haftadan itibaren aşılmaya başlayacağını müjdeledi.

Maliye Bakanlığı'ndan tanıtım için Turizm Bakanlığı'na 1 trilyon lira kaynak ayrıldığını açıklayan Tan, Almanya, İngiltere, Rusya başta olmak üzere Türk turizminin canlandırılması için kampanyalar başlatılacağını söyledi. Tan, İngiltere'de 5 bin seyahat acentasının vitrininin Türkiye konulu afişlere ayrıldığını da bildirdi. Tan, Alman basınına da Türkiye ile ilgili ilanlar verileceğini söyledi.

Türkiye'ye her yıl en fazla turistin Almanya'dan geldiğini hatırlatan Tan, "8 yılda 14 milyon Alman ülkemize geldi. 14'ünün bile canı sıkılmadan, en ufak bir zarara uğramadan tatil yaptılar, eğlendiler, dinlendiler, ülkelerine döndüler. Almanların tereddütleri yapaydır" dedi. Türkiye'de Avrupa'nın en iyi tatilini en ucuza yapmanın mümkün olduğunu kaydeden Ahmet Tan, "Geçen yıl gelen 2.3 milyon Alman gibi önümüzdeki haftalardan itibaren başlayarak, yine Türkiye'deki plajları dolduracaklar. Avrupa'nın en iyi tatilini en ucuza yapacaklar. Yurttaşlarının seyahat özgürlüğünü serbestçe kullanmaları için Alman Hükümeti'nin kendi ülkesindeki terör yanlılarının tehditlerini önlemesi gerekir" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır