kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Yeni hükümet kalıcı görüntü vermeli'
MEDYA Holding Murahhas Azası Şükrü Karahasanoğlu da, IMF'in istikrarlı bir hükümet aradığını vurgulayarak, ''Yeni hükümet kalıcı görüntüsü veren düzgün bir koalisyon hükümeti olmalı'' dedi.

Karahasanoğlu, yeni hükümetin öncelikle bankacılık, bütçe, sosyal güvenlik ve tarımsal sübvansiyonlarla ilgili birtakım yasal düzenlemelerle birlikte IMF ile olan çalışmaları etkin olarak sürdürme zorunluluğu olduğunu ifade ederek, bugün yerli ve yabancı piyasalarda enflasyonun yükseleceği endişesinin yaşandığını kaydetti.

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat da enflasyondaki gidişatın fevkalade tehlikeli olduğunu savundu. Prof. Akat, ''1998'in Ocak ayından beri enflasyon her ay düşüyordu. Yıllık bazda Nisan ayında tekrar fırlamıştır. Enflasyonu yeniden tırmandıran hükümetin başında da Evevit vardır. Yeni hükümet Ecevit tarafından kurulacaktır. Bu da beni korkutmaktadır'' diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Turan ise Merkez Bankası'nın sarsılmasının, idarenin başka ellere geçmesinin ileride çok daha büyük sorunlar açabileceğine işaret etti.

Turan, Türkiye'yi sarsacak en büyük olaylardan bir tanesinin, bugüne kadar iktisadi dizginleri elinde tutmuş olan teknokratların teker teker ayrılması ve bu dizginlerin belirsiz, yurtdışında pek tanınmayan, ismi duyulmayan kişilere verilmesi olduğunu söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır