kapat

11.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Miloseviçler'e yurtdışı yasağı
AVRUPA Birliği ülkeleri, Yugoslavya'ya karşı yeni yaptırımlar almayı kararlaştırdı.

İki hafta önce konulan petrol ambargosundan sonra yürürlüğe giren yeni yaptırımlara göre, Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç ile ailesine, bakanlarına ve üst düzeydeki Yugoslav yetkililerine vize verilmeyecek. AB, sadece Kosova'daki zulme adı karışan Yugoslav yetkililerinin AB topraklarına girişini yasaklamıştı. 15'ler, ayrıca Yugoslavya'nın yurtdışındaki mal varlığının dondurulması kararının, Miloseviç'in yakınlarını ve Yugoslavya hesabına çalışan firmaları da kapsamasını karara bağladı. AB ülkeleriyle Yugoslavya arasındaki ticari veya özel seferlerin yanı sıra her türlü ihracat da tamamen yasaklandı.

Yargılanacak
Bu arada NATO'nun, Miloseviç'i savaş suçlusu olarak yargılamak üzere hazırlık yaptığı bildirildi. Suçlamalar, kitle cinayeti, tecavüz ve soygun suçlamalarına dayandırılacak.

Yugoslavya'nın Rusya büyükelçisi ve Miloseviç'in erkek kardeşi Boris Milseviç, Newsweek dergisine yaptığı açıklamada, Sırplar'ın etnik katliam yaptığı iddiasının bir söylenti olduğunu öne sürdü. "Etnik temizlik diye bir şey yok. Bunlar sadece söylenti" şeklinde konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır