kapat

27.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Muska tatlısı
(4 kişilik)

Malzemesi
3 yufka
100 gram fındık
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 yumurta akı
1.5 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon suyu

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak şeker ve suyu kaynatalım. Limon suyunu ilave edip, ateşten alalım. Soğutalım. Dövülmüş fındığı, pudra şekerini ve yumurta akını karıştıralım. Yufkayı 3 parmak eninde şeritler halinde keselim. Şeritleri yarıdan keselim. Her şeridin bir ucuna fındıklı içten koyalım. Üçgen katlayarak, muska şekli verelim. Yufkanın ucunu ıslatıp, üçgen kenara yapıştıralım. Yufkaları sıvı yağda kızartalım. Delikli kepçe ile yağdan çıkaralım. İyice soğuttuğumuz şerbete atalım. Şerbetini emen tatlıları delikli kepçe ile çıkarıp, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır