|
Muska tatlısı
(4 kişilik)
Malzemesi
3 yufka
100 gram fındık
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 yumurta akı
1.5 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon suyu
|
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak şeker ve suyu kaynatalım. Limon suyunu ilave edip, ateşten alalım. Soğutalım. Dövülmüş fındığı, pudra şekerini ve yumurta akını karıştıralım. Yufkayı 3 parmak eninde şeritler halinde keselim. Şeritleri yarıdan keselim. Her şeridin bir ucuna fındıklı içten koyalım. Üçgen katlayarak, muska şekli verelim. Yufkanın ucunu ıslatıp, üçgen kenara yapıştıralım. Yufkaları sıvı yağda kızartalım. Delikli kepçe ile yağdan çıkaralım. İyice soğuttuğumuz şerbete atalım. Şerbetini emen tatlıları delikli kepçe ile çıkarıp, servis yapalım.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|