kapat

PERŞEMBE 15 NİSAN 1999

Osman Öcalan Apo'yu suçladı

Apo'yu suçlayan kardeşi, "Yıllardır 'yapın' dediği eylemleri istemiyormuş. Bu tavrını mahkemede de sürdürürse partide sıkıntılar doğacak" dedi

Ankara- Osman Öcalan, İmralı adasında tutuklu bulunan ağabeyi Abdullah Öcalan'ı ağır bir dille suçladı. Osman Öcalan, "İntihar eylemlerinde başarılı olamadık. Bir de bu eylemler yüzünden bazı Türk aydınlarından da tepki aldık. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ağabeyimin avukatı da, 'Abdullah Öcalan bu eylemleri olumlamıyor' deyince iyice zor durumda kaldık" dedi.

İstihbarat birimlerine ulaşan bilgilere göre, İran'da terör örgütünün bazı üst düzey yöneticileriyle bir araya gelen Osman Öcalan, Apo'yu geçmişine sahip çıkmamakla suçladı. Küçük Öcalan, "Yıllardır sahip çıktığı, 'yapın' diye emir verdiği eylemleri istemiyormuş" diye sitem etti. Abdullah Öcalan'ın bu tavrını mahkemede de sürdürmesi halinde parti içinde sıkıntıların doğacağına işaret eden Öcalan, son dönemde eylem yapamamaktan şikayetçi oldu ve "Binlerce kişi, hiçbir eylem yapmadan mağaralara girmiş, bıkkın biçimde oralarda oturuyorlar. PKK güçlüdür, ayaktadır diyoruz. Sonra da bir iki tane kızın üzerindeki bombaları patlatmasını bekliyoruz. Patlatınca da seviniyoruz. TC ve Avrupa çökmekte olduğumuza inanmasın da neye inansın" diye konuştu.

Bayık'a tepki

Arazideki 10 PKK'lı bir araya gelince askerin hemen operasyon yaptığına işaret eden Osman Öcalan, Cemil Bayık'ı da eleştirdi ve şunları söyledi:

"Herkes 1984'teki atılımı yakalamak lazım diyor. Ama nasıl olacağını söylemiyor. Koşullar 1984'teki gibi değil ki. Çok biliyorsa bunu Cemil Bayık yapsın da biz de öğrenelim. Sonuçta halk bekliyor, PKK ne yapacak diye. Belki de bu nedenle PKK'ya katılmak istemiyor."

Hıristiyan propagandası

Med-TV'nin yayınlarının durdurulmasından sonra Vatikan'a ait CTV kanalından yayın yapmaya başlaması, örgüt yöneticilerini ikiye böldü. Cemil Bayık'ın başını çektiği grubun, "Bu kanalda Hıristiyanlık propagandası yapılıyor. Bu halk nazarında partiyi zor durumda bırakır" diye karşı çıktığı, Osman Öcalan'ın başını çektiği grubun ise, "Partinin ne şekilde olursa olsun propagandaya ihtiyacı var. Televizyon şu anda PKK'nın en önemli gücü" diye savunduğu belirlendi.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr