kapat

PERŞEMBE 15 NİSAN 1999

Lisede dehşet

ANAP Van Milletvekili Şerif Bedirhanoğlu'nun oğlu E.B., atıldığı okulunu kurusıkı silahla bastı

Ankara'daki Gaziosmanpaşa Milli Piyango Anadolu Lisesi'nde dün dehşet anları yaşandı. ANAP Van Milletvekili Şerif Bedirhanoğlu'nun oğlu E.B., kurusıkı silahla okulu bastı. Öğrencilerin derste olduğu saatte sınıfa gelen ve tekme ile kapıyı açan E.B., o sırada ders anlatan Biyoloji öğretmeni Füsun Mermerci'ye yaklaşarak şaşkın bakışlar arasında belinden çıkardığı silahı öğretmenin kafasına dayadı ve "Buraya intikam için geldim" dedi.

Öğretmen camdan atladı

Daha sonra elindeki silahı havaya doğrultan E.B., iki el ateş etti. Silahın büyük bir gürültü ile patlaması sonucu dahşete kapılan öğretmen ve öğrenciler çığlık atmaya başladılar.

Bu sırada E.B.'nin bir anlık boşluğundan faydalanan Biyoloji öğretmeni Mermerci birinci kat penceresinden aşağı atladı. Bu sırada sınıftan çıkan ve okulun koridorunda elindeki kuru sıkı silahla ateş etmeye devam eden çılgın öğrenci, Küçükesat Karakolu'ndan gelen polisler tarafından yakalandı.

Bir hafta önce okuduğu Milli Piyango Anadolu Lisesi'nden atılarak, Özel Atılım Lisesi'ne kaydını yaptıran E.B.'nin karakolda verdiği ifadede "Kız arkadaşıma laf atıldığı için ateş ettim, öğretmeni tehdit etmedim" dediği öğrenildi.

YAVUZ ARSLAN-MERDAN KAÇAR


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr