kapat

PERŞEMBE 15 NİSAN 1999

Bir elbise uğruna öldü

Nişanı bozan damat adayı, kız tarafının aldığı takım elbisenin parasını ödemeyince, öldürüldü

Adana'nın Kabaktepe mahallesi 61 sokak, numara 19'da meydana gelen olay şöyle gelişti:

Çiğdem Yıldız (18) ve kaynakçılık yapan Sedat Haykırdı (19), 4 ay önce nişanlandılar. Bu süre içinde evlilik hazırlıkları yapan Sedat ve Çiğdem evleri için eşya almaya başladılar. Ancak Sedat 2 ay önce Çiğdem ile anlaşamadıklarını ileri sürerek ayrılmaya karar verdi. Tek taraflı bu ayrılık Çiğdem'in ailesini kızdırdı.

Eşyalar paylaşıldı

Aileler, çiftlerin ortak aldıkları eşyaların paylaşımı konusunda anlaştılar ancak Çiğdem'in ailesi, damat için taksitle aldıkları takım elbisenin Sedat'ta kalmasını ve taksitlerini de kendisinin ödemesini söylediler. Ancak Sedat kendisinde kalan elbisenin taksitlerini ödemedi. Mağazadan Yıldız ailesine taksitlerin ödenmediği ikazı yazı gelince, Çiğdem Yıldız'ın ağabeyleri Halil ve Ali Yıldız önceki akşam 21.00 sıralarında ellerinde bıçaklarla Sedat'ın evinin önüne gelerek küfür etmeye başladı.

Damadın kardeşi yaralı

Karşılıklı küfürleşmeler, kazmalı, bıçaklı kavgaya dönüşünce, damat adayı Sedat kalbinden ve karnından bıçaklandı. Ağır yaralanan Sedat Haykırdı, Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yaşamını yitirdi. Olayda bıçakla yaralanan Sedat Haykırdı'nın kardeşi Serdar Haykırdı ile Çiğdem Yıldız'ın ağabeyi Ali Yıldız, hastanede tedavi altına alındı. Polis olayla ilgili olarak Çiğdem Yıldız'ın ağabeyi Halil Yıldız'ı gözaltına aldı.

HALİL BİLEK


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr