kapat

PERŞEMBE 15 NİSAN 1999

Babaya veda mektubu

Adana'da düşen THY uçağının kaptan pilotu Kıvılcım Tuncer'in 9 yaşındaki kızı Melisa, babasını, yazdığı duygu dolu mektupla son yolculuğuna uğurladı

İSTANBUL, dün bir kez daha Türk bayrağına sarılı şehit cenazelerinin yürek burkan görüntülerine sahne oldu. Geçen Çarşamba günü Adana'da düşen Boeing 747-400 tipi yolcu uçağında hayatlarını kaybeden 6 THY şehidi, Genel Merkez binası önünde düzenlenen törenden sonra, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Trakya uçağının kaptan pilotu Kıvılcım Tuncer'in, ilkokul 3'ncü sınıfa giden kızı Melisa, THY binası önündeki törende babası için yazdığı kısa veda mektubunu okudu. Melisa'nın "Seni kaybetmenin acısı içindeyim. Hayatım boyunca senin eksikliğini hissedeceğim. Ama yapacak birşey yok. Ne olursa olsun, sen beni toprağın altında izleyecek, başarımı görünce sevineceksin" satırları, törene katılan herkesi gözyaşlarına boğdu.

Kıvılcım Tuncer'in asker emeklisi olan babası Süleyman Tuncer de oğlunun ardından "Yiğidim, oğlum, zalim felek acı zehir kattı aşıma... Seni ve ekibini alıp götürdü, Adana'nın kara taşına... Sen şehit oldun. Ben de şehit babası" diye ağıt yaktı.

Hostes Hatice Uçak ise korkunç kazada yitirdiği mesai arkadaşları için şu veda şiirini okudu: "Nereye sevdiğim benim, inandığım nereye?/ Rüyaların yarasalar gibi uçuştuğu gecelerin içinden/ Dalgınlığımla hareketlerini seçemiyorum/ Varlığın altın kafilesini ararken ben/ Hangi dünyaları dolaşmıştık bilemiyorum/ O nasıl bir adaydı, nasıl bir deniz?/ Gök bir sögüt dalı gibi eğilmişti sulara doğru/ Ve eğilmiştik o dal gibi hayata doğru hepimiz/ Nereye ey gözyaşlarımın sıcaklığı/ Ki başka birisi yok beni duyan/ Rüyalar nereye gidiyor anlamıyorum/ Ve sizler nereye gidiyorsunuz hatıralardan/ Uğurlar olsun sevgili dostlarımız/ Zamanın sonsuzluğunda bekleyin bizi/ Hep birarada olacağımız o güne dek hoşçakalın."

Cenazeleri '737-400' getirdi

KAPTAN Pilot Kıvılcım Tuncer, Pilot Orhan Sami Bezcioğlu, hostesler Hatice Mısırlıoğlu, Deniz Deşen, Gönül Topal ve Nida Güner'in cenazeleri, dün sabah Adana'dan THY'nin Boeing 737-400 tipi "Gelibolu" uçağıyla İstanbul'a getirildi. Türk bayraklarına sarılı cenazeler, uçaktan şehitlerin yakınları ve THY personeli tarafından alınarak THY Genel Yönetim Merkezi binasının önüne getirildi. Buradaki törende pilot ve hostesler, ölen arkadaşları için gözyaşı döktü.

Uçağın düştüğü yere mozale

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Hasan Basri Aktan, "Şehitlerimiz için devlet olarak ne yapılması gerekiyorsa, mutlaka yapılacaktır" dedi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu, şehitlerin geride kalan yakınlarına sahip çıkacaklarını söyledi. THY Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı da büyük üzüntü içinde olduklarını belirterek, şehitlere rahmet, yakınlarına ve THY çalışanlarına başsağlığı diledi.

Törenden sonra bando eşliğinde cenaze araçlarına konan cenazeler, Ataköy Camii'ni götürüldü, burada kılınan cenaze namazından sonra Edirnekapı Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

Edirnekapı Şehitliği'nde Trakya şehitleri için, adlarının yazılı olduğu bir mermer yapılacağı, Ceyhan'da da uçağın düştüğü alana bir mozale konacağı öğrenildi.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr