kapat

PERŞEMBE 15 NİSAN 1999

İsmail Cem: Yalan ilanla iş olmaz

Dışişleri Bakanı İsmail Cem, "Apo olayını hiçbir zaman kullanmadık, hükümet olarak devleti işlettik diye, kıskançlıklarından, hazımsızlıklarından ne yapacaklarını bilemiyorlar" dedi.

Cem, Kayseri'de DSP'nin 2. sıra adayı Faruk Molu'nun çiftliğinde basın toplantısı yaptı. Bir yerel gazetede Başbakan Ecevit'e atfen yer alan ilanla ilgili açıklama yapan Cem, şunları söyledi: "Kendileri 3 yıl önce iktidardaydı. Neden terör başını yakalayıp Türkiye'ye getirmediler. Elleri armut mu topluyordu? Bu tamamen aczin ifadesidir. Yalana başvurmak aczin ifadesidir. Şunu unutmasınlar, yalancının mumu yatsıya kadar yanar. 19 Nisan sabahı bunların mumu sönecek. Böyle yalanla iş olmaz."

Cem, Öcalan'ın yakalanmasını asla istismar etmediklerini kaydederek, şöyle devam etti: "Ayıp şeydir. Terör başını, şehitlerin sayesinde ele geçirdik. Bu konuda en büyük şeref payı, güvenlik güçlerimizindir. Biz hükümet olarak (devleti işlettik) diye, kıskançlık ve hazımsızlıklarından ne yapacaklarını bilemiyorlar. Böyle yalanlar söylüyorlar. Bu ilanlarla suçüstü yakalanmışlardır. DSP Hükümeti, hiçbir zaman bu olayı kullanmamıştır. İlanı veren hakkında yargıya başvuracağız."

Gazetedeki ilanda, "İdam cezasını içime sindiremiyorum" "Bülent Ecevit-Apo için" ifadeleri bulunuyor.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr