kapat

SALI 13 NİSAN 1999

'100 kişiyi öldürün'

İzmit'te tüpe yerleştirdikleri bombayla yakalanan teröristlerin "En az 100 kişiyi öldürün. Türkiye'de kaos ortamı yaratın" talimatı aldığı ortaya çıktı

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi'nin yasadışı terör örgütü PKK'ya yönelik çalışmalarında, bomba uzmanı üç PKK'lı terörist yakalandı. İkisi Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu olan teröristlerin, İzmit Belediyesi'ne bombalı saldırı hazırlığı içinde oldukları ortaya çıktı. Yunanistan'ın Laura kampında bomba uzmanı eğitim gören teröristlerin Kapıkule'den Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi.

Eyleme hazırlanıyorlardı

Sorgulamada sanıkların 12 Mart'ta Ümraniye'deki bir kahvehaneye el bombası atılması sonucu 6 kişinin yaralanması, 18 Mart'ta Şişli'deki bir otoparkta park halinde bulunan 34 AST 46 plakalı tüp kamyonuna el bombası atılması eylemini gerçekleştirdikleri tespit edildi.

PKK'lı teröristlerle birlikte içinde patlamaya hazır halde düzeneği bulunan piknik tüp ve elektronik sistemli bomba düzeneği de ele geçirildi. Teröristlerin, İzmit'te keşfini yaptıkları belediye binası civarında bu düzeneği patlatarak sansasyonel nitelikli büyük bir eylem yapma hazırlığında oldukları da ele geçirilen örgütsel şifrelerden anlaşıldı.

Carousel'deki bombadan

Eylemlerde kullanılacak olan bomba düzeneğinin Atrium ve Carousel'deki patlamalarda kullanılan bombalarla aynı düzenekte olduğu belirlendi.

3 militana Romanya'daki örgütün üst düzey sorumluları tarafından şifre ile gönderilen talimatta, "En az 100 kişinin ölmesi gerekiyor. Türkiye'de kaos ortamı oluşturun. İnsanlar dışarı çıkmasın, halkın en kalabalık olduğu yerlere bombaları yerleştirin" yazılı olduğu belirlendi.

Ergün Karaman, Mesut Yurtsever ve Mehmet Nuri Tanış yasadışı bölücü terör örgütü üyesi oldukları ve örgüt adına bombalama eylemleri gerçekleştirdikleri iddiasıyla İstanbul DGM'ye sevk edildi. Karaman, Yurtsever ve Tanış tutuklanarak Ümraniye Cezaevi'ne gönderildi.

SALİH AYDIN -VELİ SARIBOĞA


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr