kapat
VestelNet

PAZAR 11 NİSAN 1999

Ilanlar için özür dilemiş
Kutan, Çiller'in Erbakan'la hükümet kurarken Refah'ı hedef alan ilanlar için Hoca'dan özür dilediğini açıkladı Verdiği sözleri unutup Erbakan'la ortak oldu

ÇİLLER, geçen seçimde verdiği ilanlarda Refah'ı "Karanlığın temsilcisi" diye nitelemişti. O dönemde Refah'ı "Halkı geçmişin karanlığına sürüklemeyi amaçlamak"la suçlayan Çiller daha sonra herşeyi unutup Refah'la ortak oldu.

Çiller özür dilemek için Erbakan'a aracı yolladı
KUTAN dün o dönemde ortaklık teklifinin ısrarla Çiller'den geldiğini bildirdi. Kutan, Çiller'in "Onlar hakkında ağır sözler söyledim. Biraraya nasıl gelirim" diye yakındığını ve Erbakan'a elçiler gönderip özür dilediğini de anlattı.

Tabanını değiştirdi ve artık iyice sağa kaydı
GEÇEN seçimde "Laikliğin teminatıyım" diyen Çiller, şimdi "Dindara, başörtülüye sahibim" diyerek Fazilet tabanına göz kırpıyor. Faziletli Çiçek, Çiller'in politikasını şöyle tanımladı: "Mevsimlik mukaddesatçı."


44 PKK'lı öldürüldü
Tam 6 bin komando K.Irak'taki terör yuvalarını vuruyor.
TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta giriştiği "bahar temizliği" devam ediyor. 6 bin komando ve 600 geçici köy korucusu Hakurk, Sınath ve Haftanin bölgelerindeki terör yuvalarını dağıtıyor. Çıkan çatışmalarda 44'ü ölü, 15'i sağ 59 PKK'lı ele geçti. Teröristler, biri uzman çavuş, 10 askerimizi şehit etti.

Üsteğmen ablaların
SEVGİ OPERASYONU

MARDİN'DE köyleri dolaşan 7'nci Kolordu Komutanlığı'nda görevli askeri doktorlar, önceki gün Dargeçit'in Altunoluk köyündeydi. Sağlık taraması yapan 3 üsteğmen, Kaya ailesinin evinde, ateşler içinde yatan 5 yaşındaki Halil'i farketti. Zatürre olan Halil'i helikopterle Midyat'a yetiştirerek kurtardılar.
MÜRSEL ACAY (SHA)

banners
ZD NET

Bu süre seçime yetmez
Herkes "Süre uzatılsın" diyor
YSK'NIN 18 Nisan için belirlediği oy kullanma saatlerine tepki yağıyor. Havanın geç kararmasına rağmen oy verme işleminin saat 06.00'da başlayıp en geç 16.00'da bitecek olmasını eleştiren vatandaşlar ve siyasiler sandık kapanma saatinin ileri alınmasını istiyor.


800 milyon borç için intihar etti
"800 milyon borcum var. Sizi çok seviyorum. Bu kadar erken ayrılmak istemezdim, affedin..." Göztepe'de 8'inci kattaki evinden atlayıp 32 yaşında canına kıyan Semra İnkaya, veda mektubuna bunları yazdı. Çünkü o gururluydu. Bir bankadan aldığı krediyi ödeyemediği için kahroluyordu.


2 ünlü katil ele geçirildi
DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'i 1980'de öldürmek suçuyla aranan Ünal Osmanağaoğlu, Kuşadası'nda yakalandı. Osmanağaoğlu, Bahçelievler katliamının da sanıklarından. Emekli Korgeneral Hulusi Sayın'ı 1991'de öldüren firari sanık İbrahim Bingöl ise İsviçre'de ele geçirildi.


Türk işadamına casus suçlaması
RUSYA İç İstihbarat Servisi Sözcüsü General Zdanoviç, Türk işadamı Mehmet Bahri Beşikçi'nin (62) "Casusluk" gerekçesiyle sınırdışı edildiğini açıkladı. Rusya'nın notası üzerine Türk Dışişleri, ellerinde Beşikçi ile ilgili bilgi bulunmadığını bildirdi.



© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr