kapat

PAZAR 21 MART 1999

Anahtar teslimi hastane!

Yılan hikayesine dönen 'anahtar teslimi hastane' ihaleleri sonuçlandı. İhaleyi Akfen ve Ekinciler inşaat şirketleri kazandı

NEVİN BİLGİN

Sağlık Bakanlığı'nın yatırım programlarında yer alan ve yılan hikayesine dönen her biri 23 milyon dolarlık "Anahtar teslimi hastane" ihalesi sonuçlandı. İhaleyi Akfen ve Ekinciler inşaat şirketleri kazandı.

Üç kez projesi değiştirilen İstanbul Halkalı, Kadıköy ve Yalova hastanelerinin ihalesi iki kez de iptal edildi. Olay, dönemin Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Sedat Ünal'ın istifasına kadar uzandı. Sonunda Sağlık Bakanlığı, işi tamamen Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na devretti. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, davetiye usulünden vazgeçerek 30 Kasım ve 1 Aralık 1998 tarihinde ihaleye çıktı.

Büyük firmalar katılmıştı

Tahmini bedeli 23 milyon dolarlık, 200 yataklı ve genel amaçlı Yalova Devlet Hastanesi'nin ihalesi 30 Kasım'da yapıldı. İhaleye 19 firma başvurdu. Bunlardan 13 firma yeterli görüldü, ihaleye 9 firma katıldı. Akfen Turizm İnşaat ve Ticaret ihaleyi 17 milyon 700 bin dolar vererek kazandı.

Proje kapsamındaki önemli ihalelerden birisi de Küçükçekmece Halkalı Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi'ne aitti. Tahmini bedeli 24 milyon dolar olan, 200 yataklı merkezin ihalesi 1 Aralık'ta gerçekleştirildi. İhaleye 18 firma başvurdu. Yeterli görülen 12 firmadan 8'i ihaleye katıldı. İhaleyi 22 milyon 890 bin dolar teklif veren Ekinciler şirketi kazandı. İki ihaleye de Ceylan İnşaat, Alarko, MNG Holding, İçtaş, Baytur, Tahsin Kaya, Öztaş, Turan Haznedaroğlu gibi büyük inşaat firmaları katıldı.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr