kapat

PAZAR 14 MART 1999

Çiller gençlerle buluştu

DYP lideri Çiller, "Gençlerle İttifak Kurultayı" düzenleyerek, partisinin gençliğe ilişkin programını açıkladı

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, büyük bir demokrasi davasının peşinde olduklarını belirterek, "Kırat, Menderes'in açtığı kapıdan girip, İkinci Demokrasi vaat ediyor" dedi. DYP'nin "Gençlerle İttifak Kurultayı", çeşitli illerden gelen partili gençlerin katılımıyla Selim Sırrı Tarcan Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Genel Başkan Tansu Çiller, "YÖK'e hayır", "Feda olsun canımız sana, bağrı yanık Çiller ana", "Sen Bizim Anamızsın, Sen Ne Dersen O Olur", "Öl, de ölelim" pankartları ve DYP bayraklarıyla süslenen salona, "Cesur yürek geliyor" şarkısı eşliğinde, gençlerin oluşturduğu kordondan geçerek girdi.Necip Fazıl Kısakürek'in "Sakarya" şiirinin okunmasından sonra kürsüye gelen DYP Lideri Çiller, aylardır ülkeyi dolaşarak milleti, gençleri dinlediğini anlattı ve "Milleti dinlediğiniz zaman duyarsınız. Kimileri bu cıvıl cıvıl gençliği sessiz çoğunluk ilan etti. Siz sessiz misiniz? Olsa olsa duyma özürlüler, sesinizi duyamayanlar var" diye konuştu.Milletin çözümü de, çareyi de bildiğini ve hakkın kendisine verilmesini istediğini ifade eden Çiller, sözlerini şöyle sürdürdü:

İkinci Demokrasi

"Benim gençlerimin babaları, şehit vermiş dava arkadaşlarım, 1946-1950 yıllarında, 'Yeter söz milletin' demişti. Benim gençliğim, 'O da yetmez, yeter hak milletin olacak' diyor. Bu büyük davanın özü, İkinci Demokrasi'dir. Kırat, Menderes'in açtığı kapıdan girip, ikinci demokrasi vaat ediyor. Gençler artık tam demokrasi istiyor, sözü dinlensin istiyor, özgürlük istiyor."

Gençlere yönelik projelerini de anlatan Çiller, 8 yıllık kesintisiz eğitimi eleştirdi, eğitim sistemini yeniden yapılandıracaklarını bildirdi. Meslek liselerinin yeniden açılacağını, okullarda seçme hakkının olacağını ifade eden Çiller, isteyenin "bilgisayarlı", isteyenin "lazerli" eğitimi tercih edeceğini belirtti. Çiller ayrıca, gençlerin iş ve meslek sahibi yapılacağını, üniversiteye girişte haksız rekabetin ortadan kaldırılacağını, mesleki eğitimin ve çıraklık eğitimin kapsamının genişletileceğini, gençlere spor tesisleri ve kültür merkezleri yapılacağını anlattı.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr