kapat

PAZAR 14 MART 1999

Sırada Küskünler partisi

Küskünler DTP ve DP'ye grup kurdurup, Erez'in liderliğinde parti kurmayı tartışıyorlar.

ŞEBNEM HOŞGÖR

Seçimleri erteletmek için ilk adımı Meclis'i olağanüstü toplayarak atan küskünler, öngördükleri yasal düzenlemeleri Meclis'ten geçirebilmek için ikinci adımda partileşmeyi hedefliyorlar. Küskünler, dün kritik toplantı öncesi, DYP'li Muhmut Duyan'ın odasında buluşup, taktik belirlediler. Toplantıya, Yalım Erez, Ünal Erkan, Veli Andaç Durak, Ahmet Bilgiç, Nevzat Köse, İsmail Kalkandelen, Mustafa Çiloğlu, Ömer Bilgin, Mustafa Dedeoğlu, Osman Çilsal, Feridun Pehlivan, Cemil Erhan'ın bulunduğu yaklaşık 30 milletvekili katıldı.

"Ağır ağır çıkacağız"

TBMM komisyonlarında seçim blokunun lehine olan güç dengesini değiştirmek için öncelikle DP, DTP veya DEPAR'a geçerek, grup niteliği kazanmayı planlayan küskünler, ardından kalan milletvekilleriyle Muğla Bağımsız Milletvekili Yalım Erez'in liderliğinde yeni bir parti kurmayı düşünüyorlar. Ünal Erkan, "Daha ilk basamaktayız, yeni parti oluşumu konusunda birşey söylemek için henüz erken. Basamakları ağır ağır çıkmak lazım" dedi. Çilsal da, "Genel eğilim, iki partiye grup kurdurup, daha sonra yeni parti oluşumuna gidilmesi yönünde. Ama haftasonu arkadaşlarla konuşup, son kararı vereceğiz" diye konuştu.

Erez: Lider sultası bitecek

Erez, prensip olarak seçimlerin ertelenmesine karşı olduğunu, ancak Meclis'in toplanmasını "demokrasinin önünün açılması" olarak değerlendirdiğini söyledi. Erez, "Bundan sonra ne olur?" sorusuna şu cevabı verdi: "Bundan sonra artık liderler, karısıyla, kızıyla, kardeşiyle oturup aday listesi belirleyemez. Lider sultası sona erer. Bu gelişme demokrasinin de önünün açılması demektir.Hükümet istifa ederse Cumhurbaşkanı yeni bir görevlendirme yapar."

Küskünler, hükümetin istifasını beklerken, ANAP İstanbul Milletvekili Halit Dumankaya ise, Meclis kulisinde görüştüğü milletvekillerine ilginç bir yorum yaptı: "Hükümet istifa ederse yeni hükümeti kurma görevini tahmin ediyorum Yalım Erez'e verirler."


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr