kapat

PAZAR 14 MART 1999

Hazin bir gurbetçi öyküsü..

"Lola+Bilidikid", Almanya'ya giden gurbetçi çocuklarının karşılaştıkları acı dolu dünyayı, bu isimsiz jenerasyonu tüm acımasızlığıyla anlatıyor. Film yakında Türkiye'de gösterime girecek...

Gurbete çıkanların öyküleri, geride kalanların yaşadıkları pek çok kez sinemaya aktarıldı, filmlere konu oldu. Ancak yönetmenliğini Kutluğ Ataman'ın yaptığı "Lola+Bilidikid" adlı film, bugüne kadar çekilen gurbetçi filmlerinin en acımasızı, en hazini ve en objektifi olarak Almanya'da gösterime girdi.

Murat, Berlin'de doğmuş ve büyümüş, 17 yaşında bir Türk'tür. Yıllar önce evden kovulmuş bir abisi olduğunu öğrenir ve Berlin'in karanlık sokaklarında onu aramaya başlar. Onu bulduğundaysa hiç beklemediği bir sürprizle karşılaşır. Abisinin adı artık Lola olmuştur. Berlin gecelerinin süslü çocuğu Lola..

Yakında Türkiye'de..

Uluslararası Berlin Film Festivali Panaroma bölümü açılış filmi olan "Lola+Bilidikid", İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma bölümünde Türkiye'yi temsil ederken, yönetmeni Kutluğ Ataman Venedik Biyenali'ne davet edilen ilk Türk oldu.

Berlin Film Festivali'nde TEDİ Jüri Özel Ödülü kazanan "Lola+Bilidikid", Amerika'da da gösterime girdi. Kutluğ Ataman ile Zeynep Özbatur'un yapımcı ortaklar olarak çektikleri film, İstanbul Film Festivali'nden sonra Türkiye'de de gösterime girecek.

MEHMET ÇALIŞKAN


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr