kapat

PAZAR 14 MART 1999

Yılın düğünü

1989 yılında eşcinsel evliliklere resmen izin veren Danimarka'nın eski Sağlık Bakanı Lund, erkek sevgilisi ile dünya evine girdi

DANİMARKA eski Sağlık Bakanı ve iktidardaki Sosyal Demokrat Partisi'nin önde gelen isimlerinden Torben Lund, uzun süredir birlikte olduğu erkek sevgilisi Claus Lautrup ile evlendi. Çok sayıda konuğun katıldığı düğün törenine siyah takım elbiseyle gelen 49 yaşındaki Lund ve 28 yaşındaki arkadaşı, birbirlerine yüzüklerini taktıktan sonra Belediye Başkanı önünde imzalarını attılar. Daha önce iki kere evlendiğini ve iki kız çocuk babası olduğunu söyleyen Lund, "Cinsiyeti ne olursa olsun herkes sevdiği kişiyle yaşamalı. Bundan çekinmemeli. Bir kere dünyaya geliyoruz" dedi.

Balayı seçimden sonra

EVLİLİĞİYLE siyaset çevrelerinde büyük yankılar uyandıran Lund, açıklamalarına şöyle devam etti: "Bir siyasetçinin eşcinsel olduğunu söylemesi için cesur olması gerekmiyor. En önemlisi doğal olmak, hareket etmek, dedikodulardan korkmamak. Eşcinsel olmak bir hastalık değil" diye konuştu. Törenin sonunda fotoğrafçılara poz veren çiçeği burnunda çift, Haziran ayındaki seçimlerden sonra Amerika'ya balayına gidecek. 1989'da eşcinsellerin evlenmesine resmen izin veren Danimarka'da eşcinsel çiftler, evlat edinme ve yapay döllenme dışında diğer çiftlerin sahip oldukları haklara sahipler.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr