kapat

CUMARTESİ 13 ŞUBAT 1999

Sergen de çeteci çıktı

Ünlü futbolcu Sergen Yalçın'ın kumarda kaybettiği 250 bin markı tahsil ettirebilmek Sedat Peker'den yardım istemiş

İHSAN DEMİR (SHA)

Sibel Can skandalının izleri henüz hafızalardan silinmemişken futboluyla olduğu kadar özel yaşamı ve kumara olan tutkusuyla da tanınan Sergen Yalçın'ın çete ilişkilerine karıştığı ortaya çıktı.

Kumarda kaybettiği 250 bin markı alabilmek için Sedat Peker ile olan dostluğunu kullanan Sergen'in dosyası Peker dosyası ile birleştirilerek DGM'ye sevk edildi.

Sedat Peker'in adamı olduğu ve birçok olaya karıştığı iddiasıyla uzun süre arandıktan sonra Princess Oteli'nde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Silah kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi elemanlarınca yakalanan Mecnur Otyakmaz şubede verdiği ifadede ünlü futbolcu Sergen Yalçın'ın kumarda kaybettiği 250 bin markı geri almasına yardımcı olduklarını itiraf etti.

Daha sonra organize suçlar şubesi tarafından ifadesine başvurulan Sergen Yalçın da olayı doğrulayarak parasını Mecnur Otyakmaz ve adamları sayesinde kurtardığını söyledi.

Kumar tutkusu

Mecnur Otyakmaz ve Sergen Yalçın'ın ifadelerine göre olay şöyle gerçekleşti;

Kumar tutkusu nedeniyle geniş bir "kumar" çevresine sahip olan futbolcu Sergen Yalçın geçtiğimiz Mayıs ayında Almancı Şenol adıyla bilinen bir kişinin daveti üzerine Ulus Ortaköy civarında bir eve kumar oynamaya gitti. Kumara olan düşkünlüğünden dolayı eve giderek tanımadığı kişilerin arasına oturan Sergen Yalçın dört gün boyunca bu evde kumar oynadı.

Dördüncü günün sonunda 250 bin mark kaybeden Sergen Yalçın'ın oynadığı masada tüm hasılatı Rizeli Kemal isimli bir kumarbaz topladı. Bu dört günün üzerinden bir süre geçtikten sonra Rizeli Kemal Beyoğlu'nda yine böyle bir kumar partisinde kullandığı hileli kağıtlar masadaki oyuncular tarafından anlaşılınca rehin alındı.

Oyuncular tarafından sorguya çekilen Rizeli Kemal daha önce de futbolcu Sergen Yalçın'dan bu şekilde 250 bin mark aldığını itiraf etti. Rizeli Kemal'in itirafı sırasında yanında bulunan oyunculardan Vahap Kosif Sergen Yalçın'ı arayarak kendisinin birkaç gün önce 250 bin mark kaybedip kaybetmediğini sordu. Olayın doğru olduğunu söyleyen Yalçın bunu nereden duyduğunu sordu. Bunun üzerine Vahap Kosif oyunda kazanan Rizeli Kemal'in hileli kağıt kullandığını ve kendileriyle oynadığı oyunda bunu ortaya çıkardıklarını, kendisinin de Beyoğlu'na gelmesini istedi. Bunun üzerine Beyoğlu'ndaki kumar oynanan yere giden ünlü futbolcu oyunda kullanılan ve yakalanan hileli kağıtları tanıdı. Hileli kağıtlarla oynadıkları için 250 bin mark kaybettiğini anlayan Sergen Yalçın, Rizeli Kemal'den kaybettiği paralarını geri istedi. Ancak kumarbaz parası olmadığını söyleyince Sergen, "Ben Sedat Peker'i tanırım. Bundan sonra onunla görüşürsün" diyerek oradan ayrıldı.

Soruşturma başladı

Bu arada orada bulunan kişiler Peker'in adamlarına tanık oldukları bu konuşmayı ilettiler. Olayın Peker'in kulağına gitmesi üzerine Peker'in sağ kolu Mecnur Otyakmaz'da Sergen Yalçın'ı arayarak olayın doğru olup olmadığını sordu. Sergen'in doğrulaması üzerine Otyakmaz Rizeli Kemal'i bularak Sergen ile görüştürdü. Sergen'e Antalya Lara'da bulunan bir yakınına ait yazlığı, Bakırköy'de bir evini veya Beylikdüzü'ndeki evini teklif eden Kemal'in teklifi Sergen tarafından reddedildi.

Bunun üzerine araya giren Dursun Usta adındaki müteahhit Pekerler'in devreden çıkarılıp olayın tatlıya bağlanması için Sergen'e Ayvalık'ta bir villa teklif etti. Fakat Sergen parasını geri almakta ısrar edince müteahhitin Bakırköy Carousel'in karşısında bulunan bürosunda buluştular. Sergen'e 9 bin dolar ve 3 milyar liralık senet veren Dursun Usta olayı tatlıya bağladı. DGM Savcılığı ise ünlü futbolcu Sergen hakkında çeteyi suça azmettirme suçlamasıyla soruşturma başlattı.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: webabla@yore.com.tr