kapat
SABAH ONLINE ARKA KAPAK

PAZARTESİ 25 OCAK 1999

"Kutsal ittifak"

FP ile DYP'nin İzmir'de ittifak kuracağı haberleri Kutan'ın açıklamalarıyla netleşti. Kutan "Müzakere edilir" derken, Özfatura "Herkesin adayıyım" dedi.

Partisi ve Doğru Yol Partisi'nin İzmir'de yerel seçimlere dönük "ittifak" yapacağı haberleri, Recai Kutan'ın açıklamalarıyla netleşti. Kutan ittifak haberlerini reddetmeyip ""Muhtemeldir ki, bazı teklifler gelsin. Gelirse müzakere edilir" dedi.

Kulislere göre, Fazilet, İzmir büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde DYP'nin adayı olan, bugünkü başkan Burhan Özfatura'yı destekleyecek, karşılığında ise Konak, Karşıyaka ve Bornova belediye başkanlığı seçiminde DYP'den destek alacak.

Kutan, dün gazetecilerin, "İzmir'de DYP adayını destekleyecek misiniz?" sorusu üzerine "Henüz o noktaya gelinmiş değil" dedi. Parlamentoda en büyük gruba sahip FP'nin, İzmir gibi büyük bir kentte aday göstermemesini izah etmenin mümkün olmayacağını belirten Kutan, "Yalnız muhtemeldir ki, bazı teklifler gelsin. Geldiği takdirde, müzakere edilir. Ancak destekleme anlamında herhangi bir görüşme olmamıştır. En azından genel merkezimize intikal eden bir bilgi yok" diye konuştu. Kutan'ın sözleri, DYP'yle ittifakın kesinleştiği şeklinde yorumlandı.

Fazilet Partisi İzmir İl Başkanı Halil İbrahim Bilgin de, İzmir il teşkilatı olarak hiçbir partiyle ittifak anlaşması yapmadıklarını belirtirken, görüşme yapıp yapmadıkları konusunda birşey söylemedi.

"Herkesin adayı"

Burhan Özfatura ise, dün düzenlediği basın toplantısında FP'yle seçim işbirliği yapacakları yolundaki haberler için "Bir takım muhalifler, bazen bu tür tuzaklarla bazı kesimlerin antipati duyması için zemin hazırlıyorlar" dedi. İzmir'e hizmet etmeyi sürdürmek için milletvekilliği yerine belediye başkanlığını tercih ettiğini ve diğer partilerin de oyuna talip olduğunu söyleyen Özfatura, olaya şehrin çıkarları açısından baktığını ve halkın milletvekili seçer gibi değil projelere, birikimlere oy vereceğini söyledi. Özfatura şöyle konuştu: "Prensip olarak ben bu olaya tek parti olayı olarak bakmıyorum. Ben beş yıl önce de muhalif partilerin oylarıyla seçildim. Benim aday olacağım yer belli. Bugüne kadar 15 büyükşehir belediyesinin içinde kavga olmayını İzmir'dir. Hiç kimse bize partizanlık yaptınız, ilçe belediyeleri kayırdınız diyemedi. Olaya şehrin çıkarları açısından bakıyorum" dedi.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: webabla@yore.com.tr