kapat

PAZAR 17 OCAK 1999

Otel gibi stad

Galatasaray Kulübü, tarihinin en büyük projesini Ali Sami Yen Stadı Projesi ile gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Dev bir kompleks olarak düşünülen proje, 122 milyon dolara malolacak

Faruk Süren başkanlığındaki Galatasaray Yönetim Kurulu için yeni Ali Sami Yen Stadı Projesi, 94 yıllık Galatasaray tarihinin en büyük projesi. 41 bin seyirci kapasiteli olarak düşünülen yeni Ali Sami Yen Stadı'nda, tribünlerin hepsi kapalı olacak. Stadda, VIP tribün, bin kişilik dev basın merkezi, otopark, cafeterya'lar, sinema, alışveriş merkezleri, konferans salonları bulunuyor.

1999 yılının mayıs ayında yıkılması düşünülen şu andaki stadın yerine yapılacak olan yeni Ali Sami Yen Stadı, tam bir teknoloji harikası olacak. 1,5 yıl içinde yapılması düşünülen stadın toplam maliyeti ise 122 milyon doları buluyor. Galatasaray Başkanı Faruk Süren, stadı yapmak için Fransa, Amerika ve Kanada'da kredi arayışlarını sürdürüyor. Buna göre bankalardan alınacak krediyle stad yapılacak ve Galatasaray Kulübü, 2008 yılına kadar hiçbir gelir elde etmeyip sadece borç ödeyecek. 2008 yılından sonra da staddan beklenen yıllık gelir yaklaşık 30 milyon dolar civarında.

Süren de, "Bu iş benim ve arkadaşlarım için onur meselesi. Biz söz verdik ve yapacağız. Zaten bunu yapamazsak görevde kalmamızın hiçbir anlamı ve önemi yok" düşüncesinde.

Özel suitte maç keyfi

Suit sahipleri stadda aktivite olmadığı zamanlarda da suitlerini iş görüşmeleri için kullanabilecekler. Normal suitler dışında günübirliğine kiraya verilecek suitler de olacak. Genelde gruplara kiralanacak olan bu tip suitler 30 ile 40 seyirci kapasiteli.

. Projede değişik büyüklüklerde ve kapasitede Beyaz, Sarı ve Kırmızı suitler planlanmış.

. Suitlerin içi süper lüks şekilde düzenlenerek her ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlanmış.

. Suitlerin önündeki özel balkonlarda maçlar için döşemeli lüks koltuklar planlanmış.

. Balkonla oda arasındaki cam bölmenin iç tarafına da, suitlerin özel müstahdemleri tarafından servis yapılacak masalar düşünülmüş.

Proje içinde neler var?

Mayıs 1999 tarihinde başlanacak ve Aralık 2000'de bitmesi beklenen projede maç dışında kullanılabilecek ticari birimler de düşünülmüş:

. Stadın bodrumları; sinemalar, spor merkezi, lobi katı; içerden ve dışardan girişli dükkan ve mağazalar, üst katlarda food court büfeleri ve restaurantlar planlanmış.

. Bu ticari birimler günün geç saatlerine kadar stadda herhangi bir aktivite yokken dahi dışarıya hizmet verecek.

. Restaurant ve food court, futbol sahasını görecek şekilde düzenlenecek

. Maç günlerinde ön masalar biletli seyirciler için ayrılacak.

. Bodrumlardan birinde sauna, buhar banyoları, vitamin barı, soyunma odaları ve egsersiz salonları bulunuyor.

. Tribünlerin altında suit sahipleri, VIP, basın ve bir kısım sezonluk bilet sahiplerinin kullanabilecekleri otparklar planlanmış.

. Stadın toplam koltuk kapasitesi toplam 40 bin 482 kişi.

. Planlamada özürlüler için de pek çok önlem düşünülmüş.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: webabla@yore.com.tr