kapat

ÇARŞAMBA 16 ARALIK 1998

Demirel hükümete yine teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Mesut Yılmaz dün geldikleri Samsun'da yapımı tamamlanan Samsun-Çarşamba Havaalanı'nın açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldılar.

Havaalanının 40 milyon dolar sarf edilerek meydana getirildiğini kaydeden Demirel, "Eser ortadadır. Samsun ve bütün bölgeye hayırlı olsun" diye konuştu. Cumhurbaşkanı, dünyanın değiştiğini ve Sovyetler Birliği'nin çökmesinden sonra yeni şartların meydana geldiğini kaydederek, "Bu şartları henüz tam manasıyla kullanabiliyor değiliz, ama kullanacağız. Karadeniz etrafında bir barış çemberi meydana getirilmektedir" dedi.

Kalkınmanın üç ihtiyacının ulaşım, elektrik ve haberleşme olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, havaalanının zamanından 15 ay önce bitirilmesi nedeniyle, inşaatı gerçekleştiren konsorsiyuma teşekkür etti, 55'inci Hükümet'e de destek verdi. Demirel, "55'inci Hükümet'in Başbakanı'na ve 55'inci Hükümet'e yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Çörtük'ün okulu

Başbakan Mesut Yılmaz, 55'inci Hükümet'in siyaset tarihine, siyasette uzlaşma ve devlette uyumu sağlayarak geçtiğini söyledi. Yılmaz, Karadeniz Sahil Yolu'nun da muhalefetin gensoru ve soruşturmalar yoluyla engellemesine rağmen en kısa sürede tamamlanacağını ve Karadeniz'in en büyük ihtiyacı olan ulaşım ihtiyacının giderilerek, göçün önleneceğini söyledi.

Demirel ile Yılmaz, daha sonra işadamı Kamuran Çörtük'ün yaptırdığı Bayındır Samsun İlköğretim Okulu'nun açılışını da yaptılar. Çörtük, Cumhurbaşkanı Demirel'i elini öperek karşıladı. Demirel ve Yılmaz yaptıkları konuşmalarda Kamuran Çörtük'e böyle bir okul kazandırdığı için teşekkür ettiler.

ERHAN SEVEN-BÜLENT UZUN


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr