kapat

SALI 08 ARALIK 1998

Şoför iftiracı, Enver erkeğin hası

Muhalifleri tarafından hakkında yolsuzluktan eşcinselliğine varan suçlamalar yapılan Malezya'nın eski başbakanı Enver İbrahim, aklandı.

Güneydoğu Asya ülkelerinden Malezya'nın eski başbakanı Enver İbrahim, 2 haftadan bu yana dünyayı başına yıkan eşcinsellik iddialarından alnı ak bir şekilde sıyrıldı. Eylül ayında görevinden zorla alınan, ardından hakkında yolsuzluk iddiaları çıkartılan İbrahim, 4 ayrı yolsuzluk iddiasında da aleyhine delil bulunamayınca bu sefer eşcinsellikle suçlanmıştı. İbrahim'in muhalifleri, bu iddialar için İbrahim'in özel şoförü Azizan Ebubekir'le anlaşmış ve 2 hafta önce Ebubekir, "Eski başbakan beni cinsel ilişkiye zorladı" iddiasıyla bir anda ülkeyi karıştırmıştı. Daha önceki delilsiz eşcinsellik iddialarına karşılık, ilk kez bir tanık İbrahim'i sapıklıkla suçluyordu.

Ancak muhaliflerin kuklası olan şoför, dün daha fazla dayanamadı. Başkent Kuala Lumpur'daki duruşmada şoför Ebubekir, İbrahim'in avukatının soruları karşısında köşeye sıkışıp Enver İbrahim'in kendisini cinsel ilişkiye zorlamasının söz konusu olmadığını itiraf etti. Yasalara göre, şoför Ebubekir herhangi bir suçlama ile karşılaşmayacak.

Duruşma sonrası İbrahim taraftarları başkent sokaklarında, "Adalet isteriz," "İbrahim'i serbest bırakın" sloganlarıyla gösteri yaparken, duruşmanın akabinde İbrahim için 5'inci kez yolsuzluk ve eşcinsellik suçlamaları ortaya atıldı.

Kamuoyunu yanılttılar

Enver İbrahim, Malezya'nın başarılı eski başbakanıydı. 4 ay önce görevinden alındı. 18 gün hapis yattı. Hakkında 5 yolsuzluk ve 5 eşcinsellik davası açıldı. Ancak dün 4 dava düştü. Taraftarları, tüm bu iddiaların şimdiki Başbakan Mahathir Muhammed'in başının altından çıktığına inanıyor. Dünkü duruşma sonrası 5'inci iddialar mahkemede ele alınacak. Yolsuzluktan 14, eşcinsellik suçlamalarından da 20 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan İbrahim'in ceza almadan kurtulacağı düşünülüyor. CNN televizyonuna birçok kez konuk olan İbrahim'in eşi Azize'ye ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright da geçtiğimiz Asya turunda destek vermişti. Öte yandan dava sonuçlanmadan, muhalefetin kuklası olan şoförün asılsız iddialarını ciddiye alan Türkiye'de birçok medya kuruluşu, İbrahim'i eşcinsel olarak ilan edip, kamuoyunu yanılttı.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr