kapat

PAZAR 01 KASIM 1998

Kalleşçe öldürmüştü

Üçü de öğretmendi. Arkadaşları sandıkları katille bir akşam yemeği yediler. Ve sonra silahından çıkan kurşunlarla can verdiler. Karşısına çıkan komiser yardımcısını da öldürdü. Ve üç yıl sonra korsan olarak aramıza döndü.

MÜRSEL ACAY-ADEM NAKÇI (SHA)

Tarih 14 Şubat 1995. Diyarbakır'ın Batıkent sitesinde gece 03.30 sıralarında peş peşe silah sesleri gelmeye başladı.

Batı Çanakçı köyünde öğretmenlik yapan Erdal Aksu, Güzelköy'de öğretmenlik yapan bayan arkadaşı Songül Çelik ile arkadaşları Enver Kaya'nın evine gitti.

Enver Kaya'nın eşi Cevahir Kaya da eşi ile birlikte merkez Serapgüzeli köyünde öğretmenlik yapıyordu. Enver Kaya, hemen hemen her gün arkadaşı Erdal Aksu'yu özel otomobiliyle Batı Çanakçı Köyü'nde okula götürüp getiriyordu.

Enver Kaya, o akşam arkadaşı Erdal Aksu ve Songül Çelik'e güzel bir ziyafet çekti. Gece geç saatlere kadar oturdular. Gecenin ilerleyen saatlerinde Erdal Aksu ile Enver Kaya arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma başladı. Tartışmaya Cevahir Kaya ile Songül Çelik de karışınca olay büyüdü.

Kurşuna dizdi

Bu sırada Erdal Aksu belindeki ruhsatsız silahı çekerek meslektaşlarına rastgele ateş etmeye başladı. Silahtan art arda çıkan mermilerle üç öğretmen kanlar içinde yere serildi. Bu sırada evde başka bir odada uyuyan Enver Kaya'nın amcası oğlu Hikmet Kaya silah sesleri üzerine uyandı. Yengesi, amcası ve Songül Çelik'i kanlar içinde yerde yatarken gören Hikmet Kaya paniğe kapılarak kendisini 4'ncü kattan aşağı attı. Toprak zemine düşen Hikmet Kaya ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hikmet Kaya tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu oldu ve bir daha da haber alınamadı.

Komiseri de öldürdü

Bilinmeyen bir tartışma nedeniyle meslektaşlarını acımasızca öldüren Erdal Aksu, olay yerinden ayrılmak üzere iken silah sesleri üzerine gelen ve çevredeki binalara dağılan polis ekibinin amiri Komiser Yardımcısı Kurbani Akboğa ile karşılaştı. Komiser Yardımcısı Kurbani Akboğa ne olduğunu anlamadan Erdal Aksu'nun silahlı saldırısına hedef oldu. Silahtan çıkan kurşunlardan biri Akboğa'nın göğsüne isabet etti.

Komiser Yardımcısı Kurbani Akboğa, silah sesleri üzerine gelen polis arkadaşları tarafından Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Bu olaydan sonra Erdal Aksu'nun izine rastlanmadı. Polis günlerce Aksu'nun izini aradı. Ancak sonuç olumsuzdu. Olayın neden kaynaklandığı ise çözülemedi.

Ve bu olaydan üç yıl sonra 29 Ekim gecesi Erdal Aksu ortaya çıktı. Ama Mürsel Peker kimliğiyle. Ayvalık uçağını biri bebek, 34 yolcu ve 6 mürettebatıyla rehin alarak. Bir elinde el bombası, bir elinde bir silahla. Tam sekiz saat ölümün nefesini hissetirdi insanlara. Ama sonunda bedelini ödedi. Hem de canıyla...


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr