kapat

ÇARŞAMBA 07 EKİM 1998

Fener'den ilanlı ve bildirili tepki

Sarı-Lacivertli Yönetim Futbol Federasyonu'na savaş açtı Yöneticiler gazetelere ilan verirken, dernekler de bir bildiri yayınlayarak verilen 2 maç ceza nedeniyle Federasyon'u kınadılar

FUTBOL Federasyonu'nun son olarak Sarı-Lacivertli takıma verdiği 2 maçlık ceza bardağı taşırdı ve Fenerbahçeliler sonunda isyan bayrağını açtılar. Yönetim Kurulu gazetelere verdği ilanla bu durumu protesto ederken yanlışlıkları dile getirdi.

Fenerbahçeli dernekler de bir basın bildirisi yayınlayarak Futbol Federasyonu'nun tutumunun taraflı olarak niteleyip kınadılar. 1907 Fenerbahçe Derneği, Sarı-Lacivert Derneği, Fenerbahçe Altyapı Derneği ve Fenerbahçeliler Derneği, "Haluk Ulusoy ve Çetesini istemiyoruz" başlığı altında yayınladıkları bildiride özetle şu görüşleri savundular.

"Galatasaray maçında meydana gelen olanlar nedeniyle Fener'e verilen 2 maç saha kapatma cezası kimseyi şaşırtmamıştır! Çünkü Haluk Ulusoy başkanlığındaki federasyon bugüne kadarki taraflı, ayırımcı ve fanatik tavrını aldığı bu kararla bir kez daha göstermiştir. Federasyon geçen seneki Galatasaray-Fener ve Trabzon-Fener maçlarındaki olaylar nedeniyle rakiplerimize ciddi bir ceza vermemiştir. Bu da çifte standartı gözler önüne seriyor. Haluk Ulusoy işgal ettiği makamı sürekli Fenerbahçe'ye karşı kullanmaktadır. Bunlar Türk futbolu adına kötü sonuçlar doğurabilecek, taraftarı gergin ortamlara itecek, statlara anrşinin yerleşmesine yol açacak şeylerdir. Bunun önüne geçilmesi için Ulusoy ve çetesi istifa etmelidir."


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr