kapat

PAZARTESİ 05 EKİM 1998

Yaşam boyu onur ödülü...

Bu yıl 35. kez düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nde Türk sinemasının üç büyük ustası yaşam boyu onur ödülüne hak kazandı: Memduh Ün, Kemal Sunal ve Fatma Girik.

MEHMET ÇALIŞKAN

Antalya, 35. Altın Portakal Film Festivali, geçtiğimiz günlerde sanatçıların Antalya'ya gitmesi ile start aldı. Festival bünyesinde her yıl verilen ödüler de sahiplerini buldu. "Pırrrt Propaganda" adlı filmin çekimleri için Aksaray'dan, Antalya'ya gelen Kemal Sunal, Fatma Girik ve Mumduh Ün festival komitesi tarafından yaşam boyu onur ödülleri almaya hak kazandılar. Memduh Ün'ün, rahatsızlığı nedeni ile gelemediği Antalya'da ödülünü Fatma Girik aldı. Kemal Sunal'ın ödülünü eşi Gül Hanım verirken, Fatma Girik'in ödülünü ise Hülya Koçyiğit verdi. Kemal Sunal, Antalya'da büyük bir sevgi ile karşılanırken gelecek yıl Altın Portakal'ı kendisinin alacağını iddia etti. Törenden sonra sahneye çıkan Candan Erçetin, şarkıları ile Antalyalıları çoşturdu.

Öte yandan her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan festivalin bu yıl oldukça sönük geçtiği gözlendi. Antalyalılar, festivalin geleneksel sanatçı kortejinde de her yıl gördükleri sanatçıları göremediler. Geçen yıllarda festivale katılan pek çok sanatçının gelmediğini gören Antalya Belediye Başkanı Hasan Subaşı ise "Sanatçılar bir sanat festivaline nedensiz bir şekilde gelmiyorlarsa bu onların ayıbıdır' diye konuştu.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr