kapat

ÇARŞAMBA 23 EYLÜL 1998

21 PKK'lı öldürüldü

Güvenlik güçlerince bölücü terör örgütüne yönelik dün başlatılan, Hakkari ve kırsal kesimini kapsayan, "Şehit Jandarma Pilot Üsteğmen Ferruh Akyel" operasyonunda 12, bölgenin diğer kesimlerindeki operasyonlarda da 9 olmak üzere; 18 terörist ölü ele geçirildi.

Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçlerince bölücü teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla 21 Eylül'de Hakkari yakınlarındaki Bandırbek Dağı bölgesinde başlatılan "Şehit Jandarma Pilot Üsteğmen Ferruh Akyel" operasyonunda, 12 terörist ölü olarak silahlarıyla birlikte ele geçirildi.

Operasyonda, 2 güvenlik görevlisi de şehit oldu. Bölgenin diğer kesimlerinde sürdürülen operasyonlarda, Tunceli'nin Mazgirt ilçesi kırsalında 2, Merkez Kamirkapı kırsalında 1, Mardin'in Midyat ilçesi kırsalında 2, Van'ın Bahçesaray ilçesi kırsalında da 1 olmak üzere; 6 terörist ölü olarak silahlarıyla birlikte ele geçirildi. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde ise bir terörist kendiliğinden güvenlik güçlerine teslim oldu. Bölgede operasyonlar aralıksız sürdürülüyor.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi yakınlarındaki Görese bölgesinde ise güvenlik güçleri örgütün sözde tabur komutanı olan "Rubar" kod adlı militanı ile biri kadın 2 teröristi ölü olarak ele geçirdi.

İstanbul'da operasyon

Öte yandan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Sarıyer ve Ümraniye'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar çerçevesinde, 6 örgüt üyesi ile örgüt üyelerine yardımcı olduğu belirlenen 4 kişi gözlem altına alındı.

Yakalanan kişilerin, metropollerde faaliyet yürütmek üzere kırsal alanda eğitilen 2 militana İstanbul'da yardımcı oldukları, sözde komite oluşturularak temin edilen örgüt sempatizanları ile lojistik malzemeleri kırsal alana gönderdikleri ve bazı vatandaşlardan tehditle vergilendirme adı altında para topladıkları belirlendi. Yakalanan kişilerin gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, bir tabanca, bu silaha ait şarjör ve mermiler ile sözde vergilendirme makbuzları, G-3 marka tüfeğe ait 80 adet mermi, kırsal alana gönderilmek üzere hazırlanmış 131 adet tişört ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr