kapat

CUMARTESİ 12 EYLÜL 1998

Beşiktaş'ta isyan

Yönetim, Toshack başta olmak üzere futbolcuların, menacerlerin ve masörlerin toplam 15 milyar liralık primlerini kesince dün yapılması gereken idman boykot edildi. Galli teknik adam, "Biz federasyonun yaptığı haksızlıklar ile uğraşırken Yönetim Kurulu'nun geçen yıldan kalan cezaları primlerden kesmesi çok yanlış" diyerek istifanın eşiğine geldi

BEŞİKTAŞ'TA dün başlayan isyan Başkan Süleyman Seba'nın devreye girmesiyle büyümeden önlendi..

Yönetim, futbolcuların uzun zamandır ödenmeyen transfer taksitleri ve primlerinde Teknik Direktör Toshack'tan, futbolculara, menacerlerden, malzemecilere kadar 15 milyarlık kesinti yapınca büyük bir şok yaşandı. Bunun üzerine Siyah-Beyazlı futbolcular dün sabah yapılması gereken idmana çıkmadılar.

Teknik Direktör Toshack, futbolcuları ikna etmeye çalıştı. Ama oyuncular, bu sorunun çözülmemesi halinde kesinlikle kararlarından vazgeçmeyeceklerini söylediler..

Bu olaya çok kızan Galli hoca "Biz, federasyonun yaptığı haksızlıkları dile getirmeye çalışırken, yönetimin geçen yıldan kalan cezaları herkesin parasından kesmesi çok yanlış" diyerek istifanın eşiğine geldi.

Futbolcuların idmana çıkmadığını duyan Başkan Süleyman Seba hemen devreye girdi ve Toshack ile bir telefon görüşmesi yaptı. Daha sonra kaptan Mehmet ile de görüşen Seba, oyuncularına paranın 16 Eylül'e kadar bankaya yatırılacağına dair söz verdi. Olayların perde arkasında bu gelişmeler yaşanırken, Toshack basına "Futbolcularım yorgundu. İdmanı onun için iptal ettim" diyerek "Direnişi" örtbas etmeye çalıştı..

Bu arada Mehmet, Bursa maçı kadrosundan çıkartıldı. Aniden ateşlenen Şifo'ya 3-4 gün terlememesini söyleyen doktorlar, bu futbolcuyu Spartak Trnava maçına yetiştirmeye çalışıyor.

Öte yandan menacer Cezmi Turan, Spartak Trnava'nın lig maçını izlemek üzere dün Slovakya'ya gitti.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr